Cel mai asteptat dispozitiv inteligent, interzis inainte de lansare. Google Glass schimba legile in SUA

Ochelarii inteligenti Google Glass, este unu dintre cele mai asteptate dispozitive electronice dupa iPad si iPhone, mai sunt multe luni pana la lansare, dar sunt deja contestati in diverse medii din Statele Unite, informeaza CNBC.

google-glass-interzisi

Gadgetul numit Google Glass permite utilizatorilor sa acceseze Internetul, sa faca fotografii si sa filmeze. Ochelarii au fost interzisi deja, preventiv, intr-un bar din Seattle, iar in multe cazinouri din Las Vegas va fi deasemenea interzis. In plus, autoritatile legislative din Virginia de Vest au incercat sa interzica folosirea Google Glass in timpul sofatului.
„Este numai inceputul. Google Glass vor provoca o adevarata lupta”, a declarat Timothy Toohey, avocat specializat in probleme de protejarea vietii private.
Ochelarii computerizati ridica intrebarea daca vor distrage atentia soferilor, vor afecta relatiile intre oameni si ii vor priva de putina intimitate pe care o mai au in public.
Google Glass, ochelari care au atasat un mic computer, vor putea sa surprinda orice fel de moment, de la intalnirea cu celebritati si pana la vanzatorii tafnosi, iar imaginile vor putea fi transmise instantaneu pe Internet.
„Vom putea fi in acelasi timp paparazzi si tinte ale paparazzi”, a declarat Karen L. Stevenson, avocat la firma Buchalter Nemer in Los Angeles.
Google a precizat ca ochelarii sunt un proiect in lucru, versiunile test fiind trimise catre 2.000 de dezvoltatori de aplicatii. Alte 8.000 de persoane selectate de Google vor primi in curand cate o pereche.
Pentru ca ochelarii sa fie activati este nevoie de o comanda tactila sau vocala, iar utilizatorul trebuie sa priveasca direct catre o persoana pentru a o fotografia sau filma.
„Ne gandim cu atentie la cum sa proiectam Glass pentru ca o tehnologie noua ridica intotdeauna probleme”, a declarat Courtney Hohne, purtator de cuvant al Google.
Dezvoltatorii depasesc deja limitele Glass. Unul dintre ei a provocat senzatie saptamana trecuta in cercurile IT, cu un program care elimina nevoia comenzilor gestice sau vocale. Astfel, pentru a face o fotografie, utilizatorul trebuie doar sa clipeasca.

incont.ro

Social

Arhiva stiri