Juventus Torino, vechea şi noua campioană a Italiei

Juventus suporteri titlul 31

Juventus Torino. „La Vecchia Signora”. Bătrâna doamnă este vechea şi noua campioană a Italiei la fotbal, după victoria cu 1-0 contra lui Palermo (gol Vidal, din penalty, în minutul 59). Este al doilea titlu din era Conte, era revenirii lui Juve în elita fotbalului italian. Decăderea alb-negrilor a survenit după scandalul Calciopoli, în 2006, apogeul fiind atins în momentul retrogradării în divizia B italiană. Din fericire, Juventus este mai mult decât o echipă, este ca un drog ce îţi rămâne în sânge. Nu degeaba este echipa cu cei mai mulţi fani din Italia. Del Piero, Trezeguet, Buffon au ramas şi în Serie B, au început reclădirea echipei…încununată acum de un nou titlu, cu Pirlo, Marchisio sau Chiellini, sub bagheta lui Antonio Conte. Doar Buffon a mai rămas, liant între generaţii. Cel mai mare regret este că Alessandro Del Piero, simbolul juventin al ultimilor ani, nu mai face parte din echipă. În rest ardoarea, dorinţa şi pofta de victorie s-au transmis de la generaţie la generaţie.

Foto: juventus.com

Foto: juventus.com

Pentru Juventus este al 29-lea titlu cucerit, clubul torinez fiind lider absolut în Italia la acest capitol. Rivalele Milan şi Inter au câte 18 campionate. Jucătorii şi fanii consideră însă că titlul este al 31-lea, pentru că numără şi cele douăcampionate retrase după scandalul Calciopoli. Dacă e corect sau nu, rămâne de văzut, Pentru mine titlurile sunt 31. Juventus era o forţă în momentul Calciopoli, iar scheletul echipei naţionale a Italiei, campioană mondială în 2006, era format din jucătorii lui Juventus. Decizia retragerii celor două titluri, câştigate pe teren, a fost considerată de multă lume abuzivă.

Fotbalul italian, aflat în picaj, avea nevoie de revenirea lui Juve. Faţă de Milan şi Inter, Juventus este echipa care mizează cel mai mult pe fotbaliştii italieni. Dacă la alte echipe este o minune când 2 sau 3 italieni se află pe teren în acelaşi timp, la Juve au fost situaţii în care 2 sau 3 era numărul de străini. Demonstraţia de forţă din sezonul trecut, când „bătrâna doamnă” a terminat campionatul neînvinsă, şi-a găsit continuitatea în acest sezon, demonstrând valoarea lotului şi legăturile create în cadrul echipei. Mai rămâne doar să confirme şi pe plan european, unde italienii, în general, s-au cam făcut de râs în ultimii ani. Parcursul juventinilor din acest sezon, oprit de Bayern Munchen în sferturile de finală, e dătător de speranţe. Iar acum, după ce bavarezii au spulberat Barcelona, nici înfrângerea în faţa lui Bayern nu mai pică atât de greu. Welcome back, Juve!

Social

Arhiva stiri