Damian Lillard este debutantul anului in NBA

Damian Lillard a fost desemnat „Rookie of the Year” (debutantul anului) in NBA, sezonul 2012-2013. Un titlu castigat cu unanimitate de voturi, fara niciun dubiu, desi marele favorit inainte de inceperea sezonului era Anthony Davis, pivotul celor de la New Orleans Hornets (viitori Pelicans) si membru al Dream Team-ului care a cucerit aurul la Olimpiada de la Londra.

Foto: NBA

Foto: NBA

Ales al saselea la draftul din iunie anul trecut, de catre Portland Trailblazers, Lillard a fost cel mai prolific marcator dintre toti debutantii din NBA, cu 19 puncte marcate pe meci. A jucat in toate cele 82 de partide ale sezonului regulat, avand medii de 6.1 pase decisive si 3,1 recuperari pe meci. Statisticile complete ale lui Damian Lillard, in sezonul sau de debut, le gasiti aici. Cele 185 de cosuri de 3 puncte inscrise reprezinta un nou record in NBA, depasindu-l pe Stephen Curry, autor a 166 cosuri de 3 puncte in sezonul 2009-2010.

Lillard, conducatorul de joc al echipei din Portland, este al treilea debutant din istoria NBA cu totaluri de peste 1500 de puncte si 500 pase decisive in primul sezon din NBA. Judecand dupa numele celorlati doi jucatori care care au reusit o asemenea performanta, nimeni altii decat Oscar Robertson si Allen Iverson, pe Damian Lillard pare sa il astepte un viitor stralucit in lumea baschetului de peste ocean.

Foto: NBA

Foto: NBA

Damian Lillard este al patrulea jucator din istoria ligii care castiga titlul de „Rookie of the Year” cu unanimitate de voturi, alaturi de Blake Griffin in 2011, David Robinson in 1990 si Ralph Sampson in 1984. „Nu ma pot opri din zambit” a spus Lillard cand i-a fost inmanat trofeul „Eddie Gottlieb„, distinctia decernata debutantului anului din NBA. Damian Lillard este al patrulea jucator din istoria echipei Portland Trailblazers care cucereste acest premiu, dupa Geoff Petrie (1971), Sidney Wicks (1972) si Brandon Roy (2007).

Citeşte pe Time TV şi:

Marc Gasol este jucătorul defensiv al anului în NBA, J.R. Smith rezerva anului

Social

Arhiva stiri