Finala Europa League 2013 se dispută între englezi și portughezi – VIDEO

benfica-lisabona-chelsea-londra-finala-europa-league-2013-timetv-time-tv-timetv.ro

Finala Europa League 2013 se va disputa pe Amsterdam Arena, pe 15 mai între Benfica Lisabona și Chelsea Londra.

Basel a avut șanse minime să treacă mai departe, deoarece avea nevoie de o victorie la două goluri diferență, însă elvețienii sperau să repete surpriza din sferturi, când au dat toate calculele peste cap și au scos-o din competiție pe Tottenham.

Pe de altă parte Chelsea Londra juca returul puțin mai liniștită după ce învinsese cu 2-1 pe terenul celor de la Basel.

Prima repriza s-a jucat de la o poartă la alta, cu contraatacuri fulger, ocazii mari și mari ratări, deși niciuna din echipe nu a reușit să înscrie.

Elvețienii puteau puncta încă din minutul 1 prin Streller, dar șutul lui a trecut milimetric pe lângă poarta la fel ca în minutul 26 cu același protagonist. Ocaziile formației Basel s-au încheiat în ultimul minut al primei reprize, când Salah a avut șansa golului, dar fundașii echipei Chelsea s-au opus și aduc londonezii mai aproape de Finala Europa League 2013

Torres a fost primul jucător al echipei Chelsea Londra care a arătat dorința de a înscrie având șansa în minutul 17, după o pasă superbă cu călcâiul a lui Hazzard, dar mingea a lovit bara. Ramirez primește o pasă în fața porții dar mingea șutată de acesta este prinsă de Sommer.

Final de repriză cu speranțe frumoase pentru elvețieni, care au înscris în minutul 46 al primei reprize printr-o fază de manual a elvețienilor. Stocker a preluat după care i-a pasat frontal lui Salah, și a finalizat elegant în dreapta lui Cech.

În repriza a doua Torres a arătat că este în formă și in 5 minute de la la fluierul arbitrului a înscris. Atacantul a finalizat fără emoții după ce Sommer a respins în stânga șutul puternic semnat  Lampard.

În  minutul 52 șutul lui Torres a fost deviat de un fundaș al elvețienilor, mingea a ajuns la nigerian, care a ratat prima oară șutul, mingea însă i-a revenit și Moses n-a mai ratat.

În doar 8 minute de joc Chelsea Londra își arată adevărata valoare și înscrie pentru a 3-a oară asigurânduși calificarea în finala Europa league. David Luiz, mijlocașul la închidere a marcat un gol superb, cu un șut, din afara careului, direct în vinclul din dreapta porții lui Sommer.

Jocul s-a mai domolit, după câteva ocazii la ambele porți și Chelsea Londra – FC Basel se încheie cu scorul de 3-1 și un 5-2 la general.

Chelsea s-a calificat pentru al doilea an consecutiv într-o finală de cupă europeană, după ce în sezonul trecut a cucerit UEFA Champions League, în fața celor de la Bayern Munchen. Mai mult, londonezii ar deveni primii din istorie care fac dubla Champions League – Europa League în doi ani consecutivi, în cazul în care reușesc să o câștige.

VIDEO CHELSEA – BASEL

 

 

Fenerbahce se află în fața unei performanțe istorice, prima calificare într-o finală a unei competiții europene – finala Europa League. În ciuda victoriei din tur, sarcina echipei pregătite de Aykut Kocaman va fi extrem de grea. Benfica este redutabilă pe teren propriu, unde nu a pierdut nici un meci din cele 13 disputate în ultimii trei ani în Europa League.

Un meci mai tăios s-a disputat la Lisabona în prima repriză, acțiuni mult mai multe de la o poartă la alta și goluri în prima repriză, încoronate cu greșeli de arbitraj. Nico Gaitan a deschis scorul printr-un șut de la 10 metri, la colțul lung, după o pasă foarte bună de la Lima. Mingea a lovit bara, iar apoi a intrat în poartă. 1-0 pentru Benfica după 9 minute de joc.

Garay a comis un henț în suprafața de pedeapsă, de lângă Moussa Sow, iar arbitrul a arătat punctul cu var. Dirk Kuyt a transformat fără emoții lovitura de la 11 metri și egalează scorul pe „Da Luz”. Fenerbahce egalează Benfica Lisabona la 1.

Minutul 35 al aduce golul care închide tabela la finalul primei reprize, printr-un gol semnat Cardozo. Jucătorul Benficăi Lisabona a marcat printr-un șut de la 15 metri, pe jos, la colțul scurt. Volkan se întinde, dar nu poate să evite golul.

Schimbare pentru Fenerbahce, Gokhan s-a accidentat extrem de grav și a fost transportat la spital. În locul său a intrat Irtegun.

Minutul 67 aduce golul calificării portughezilor în finala Europa League. Luisao i-a pasat foarte bine în careu lui Oscar Cardozo, iar paraguayanul realizează dubla din 6 metri de poartă.

Meciul se încheie în urma multor ocazii nefructificate și scorul se încheie cu 3-1. Benfica Lisabona – Fenerbahce 3-2 și este cea de-a doua echipă calificată în finala Europa League.

VIDEO BENFICA -FENERBAHCE

 

Citește pe Time TV și:

Finala Champions League se joacă nemțește – VIDEO

 

Social

Arhiva stiri