Soldaţii de teracotă, expuşi la Bucureşti

Celebrii soldaţi de teracotă au ajuns şi la Bucureşti. Cinci exemplare din faimoasa armată chineză sunt expuse la Muzeul Naţional de Istorie din Capitală. Expozitia este deschisă până pe data de 1 august, iar soldaţii de teracotă vor putea fi admiraţi zilnic între orele 10 şi 18. În ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni programul se va prelungi până la ora 22. Biletul de intrare costă 25 de lei, iar accesul la expoziţie se va face doar în urma unui control sever al vizitatorilor.

soldatii-de-teracota

Alături de soldaţii de teracotă, la Muzeul de Istorie sunt expuse peste 100 de seturi de artefacte extrem de valoroase, în cadrul unei manifestari denumite sugestiv „Comorile Chinei„. Soldaţii de teracotă au aproape două mii de ani, iar fiecare statuie a fost realizată într-un mod unic. Armata din teracotă a fost descoperită în urmă cu aproape patru decenii de câţiva ţărani din Xi’an în timp ce săpau un puţ. Ea face parte dintr-un complex funerar în care este îngropat primul împărat al Chinei, Qin Shi Huang (221–210 î.Hr.).

La expoziţie sunt aşteptate în jur de o mie de persoane zilnic. În sală vor putea intra, însă, doar 100 de persoane pe oră. Toate investiţiile pentru găzduirea expoziţiei se ridică la 650 de mii de euro, bani oferiţi de Ministerul Culturii.

Social

Arhiva stiri