Festivalul „George Enescu”, promovat dincolo de Atlantic – VIDEO

Spotul de prezentare a Festivalului „George Enescu” este difuzat de postul american de televiziune CNN,  începând cu data de 22 aprilie, până pe 19 mai. Colaborarea face parte dintr-o ampla campanie de promovare pe care organizatorii o desfăşoară în parteneriat cu CNN, atât pe TV, cât şi online, încă de la sfârşitul lui 2012.

Festivalul „George Enescu” 2013 a fost prezentat, de asemenea, şi pe site-ul televiziunii de ştiri Euronews, într-o primă etapă a campaniei de promovare internaţională, în perioada 15 februarie – 14 martie, potrivit Mediafax. Bannerele festivalului de pe site-ul Euronews au însumat un număr total de peste 190.000 de accesări. În acelaşi timp, în perioada noiembrie – decembrie 2012, spotul marelui eveniment cultural a fost difuzat de Euronews de 102 ori.

Festivalul Internaţional „George Enescu” este unul din marile evenimente culturale internaţionale organizate de România şi un adevărat brand cultural de ţară.

festivalul-george-enescu-promovat-de-cnn-time-tv

Peste 150 de evenimente sunt programate să aibă loc la ediţia de anul acesta a festivalului, în perioada 1 – 28 septembrie, la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară – Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Festivalul „George Enescu” a avut deschiderea oficială pe 4 septembrie 1958, la trei ani după moartea lui George Enescu, marcând debutul uneia dintre cele mai importante manifestări muzicale internaţionale găzduite de România.

enescu-promovat-in sua-time-tv

Ediţia din 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoşi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten – comemoraţi în acest an -, Schoenberg, Mahler, Beethoven.

muzicianul-george-enescu-time-tv

Creaţiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucureşti în interpretarea unică a unor artişti şi orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic şi Academy Saint Martin in the Fields.

Social

Arhiva stiri