Cele mai frumoase cratere de vulcani din lume – FOTO

Craterele de vulcani, stinsi sau pasivi, sunt de fapt depresiuni formate in pamant cauzate de activitatea vulcanilor antici. Craterul vulcanic are forma unui bazin circular, din care s-a scurs lava. Din cauza lipsei de activitate aceste cratere au suferit multe schimbari cauzate de fenomene atmosferice sau chiar de oameni. Conuri vulcanice neobisnuite departe de activitatea umana, vegetatie abundenta sau lipsa totala a ei, lacuri colorate diferit in interiorul lor, sunt cateva motive principalele pentru care aceste cratere de vulcani sunt vizitate de atat de multi turisti.

 

Diamond Head, Hawaii, USA

cratere-de-vulcani-Diamond-Head-Hawaii-USA-2

Diamond Head (Capul de diamant) este numele unei pietre vulcanice in forma de con de pe instula Hawaiiana O’ahu. Numele i-a fost dat de marinarii britanici in secolul al 19-lea, care au confundat cristalele calcaroase impietrite in roca, cu diamantele.

cratere-de-vulcani-Diamond-Head-Hawaii-USA-3

Diamond Head este declarat monument national al Statelor Unite ala Americii. In timp ce o parte din crater serveste ca platforma pentru antenele guvernului Statelor Unite, partea apropiata resortului de hoteluri Honolulu si plajelor reprezinta o populara destinatie turistica.

Interiorul craterului a fost folosit de Fort Ruger, prima baza militara a Statelor Unite din Hawaii.

 

cratere-de-vulcani-Diamond-Head-Hawaii-USA

 

Kelimutu, Indonesia

 

 

cratere-de-vulcani-kelimutu-indonezia

 Kelimutu este un vulcan, in apropierea micului oras Moni, in Insula Centrala Flores din Indonezia. Vulcanul are 3 cratere pline cu apa de culori diferite incredibil de frumoase. Tiwu Ata Mbupu (Lacul Oamenilor Batrani) este de cele mai multe ori de culoare albastra si este cel mai vestic. Celelalte 2 lacuri Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (Lacul Tinerilor i Domnisoarelor) si Tiwu Ata Polo (Lacul Incantarii) sunt separate printr-un perete de crater comun, si sunt de obicei verde respectiv rosu.

cratere-de-vulcani-kelimutu-indonezia-timetv

Culorile lacurilor variaza la o anumita perioada.  Vizitatorii nu pot fi niciodata siguri ce culori vor avea lacurile cand vor ajunge sus. Culorile predominante aici sunt albastru, verde si negru, desi ele se pot schimba si in alb, rosu si albastru.

cratere-de-vulcani-kelimutu-indonezia-time-tv

 

Craterul din Rocas Bainbridge, Insulele Galapagos din Ecuador

 

 

cratere-de-vulcani-rocas-bainbridge-insulele-galapagos-ecuador

Minunata insula este situata in Rocas Bainbridge este un lant muntos de cratere in forma de con, situate in sudul coastei Insulei Santiago, apartinand de Insulele Galapagos. Lacul turcoaz, din crater vulcanului stins este un lac de suprafata sarat. Este locul de intalnire pentru pasarile flamingo, ce poposesc aici pentru a se hrani.

cratere-de-vulcani-rocas-bainbridge-insulele-galapagos-ecuador-timetv

 

 

Xico, Mexico

 

cratere-de-vulcani-xico-mixico

 Vulcanul Xico este asezat in extrema sudica a metropolei Mexico City. Pentru o importanta perioada geologica acest tinut era situat sub apele lacului Chalco. Lacul a inceput sa sece prin anii 1300. In secolul 19 guvernul mexicului a secat lacul si a dat indicatii locuitorilor zonei sa devina fermieri. Fermierii au urcat in craterul vulcanului si au inceput sa cultive zona. Xico, orasul imprastiat pe langa crater in curand „a inghitit” craterul vulcanului.

 cratere-de-vulcani-xico-mixic

 

Molokini, Hawaii, USA

 

 

cratere-de-vulcani-Molokini-Crater-Maui-Hawaiian-Islands

Molokini este o forma crescuta de crater vulcani partial inundat, care formeaza o mica insula in Canalul Alalakeiki intre Insulele Maui si Kaho’olawe, apartinand de Hawaii.
Este o destinatie foarte populara pentru amatorii de scuba diving, snuba si chiar snorkeling.

Molokini este unul din cele mai bune locuri din lume pentru scufundari, deoarece forma crescuta a craterului protejeaza scufundatorii de valuri si de curentii puternici ai canalului.

Casa craterului adaposteste un impresionant recif, care are o excelenta vizibilitate, incepand cu 150 de metri adancime. Molokini este sanctuarul pasarilor de mare al statului Hawai.

cratere-de-vulcani-Molokini-Crater-Maui-Hawaiian-Islands-time-tv

 

Seongsan Ilchulbong, Corea de Sud

Seongsan-Ilchulbong-Corea-de-Sud-sunrise-timetv

Seongsan Ilchulbong denumit si Sunrise Peak (Piscul rasaritului) este un crater arhetip format de eruptia hidro-vulcanica putin deasupra nivelului marii, acum mai bine de 4000 de ani.

Seongsan-Ilchulbong-Corea-de-Sud-sunrise-time-tv

Situat in partea estica a insulei Jeju si pare o ramasita dintr-un castel antic. Conul vulcanic are 182 de metri inaltime si prezinta diferite inele formate de valurile marii.

Reprezinta unul din cele mai interesante/studiate cratere de vulcani fiind o sursa de informatie privind procesul de eruptii al vulcanilor din intreaga lume.  

Seongsan Ilchulbong are o vegetatie bogata si contine nu mai putin de 6 specii de plante rare.

Seongsan-Ilchulbong-Corea-de-Sud-sunrise

Craterul Nabiyotum, Kenia

cratere-de-vulcani-Nabiyotum-Kenia

 Craterul Nabiyotum se afla in sudul lacului Turkana, in Kenia, cel mai mare lac alcalin din lume. Datorita frumusetii neobisnuite acest crater reprezinta o importanta atractie turistica a lacului.

 

Aogashima, Japonia

 

 

cratere-de-vulcani-Aogashima-Japonia

 Aogashima este o insula vulcanica situata in Marea Filipinelor, administrata de Tokyo, localizata la aproximativ 360 de kilometri de capitala Japoniei. Este cea mai sudica insula si cea mai izolata din intreg arhipeleagul insulelor Izu.

cratere-de-vulcani-Aogashima-Japonia-con-dublu-con-in-con

Cea mai mare atractie o reprezinta cei doi vulcani Aogashima . Insula in sine este un imens crater vulcanic iar in interiorul ei se afla un alt vulcan mult mai mic.
In interiorul insulei Aogashima se afla si un sat cu putin peste 200 de oameni.

cratere-de-vulcani-Aogashima-Japonia-time-tv

Vulcanul Santa Margarida, Spania

 

cratere-de-vulcani-Vulcanul-Santa-Margarida-Spania

Vulcanul Santa Margarida,  cu un perimetru de 2 kilometri si o inaltime de 682 de metri, se afla in Catalonia si face parte din zona parcului natural vulcanic Garrotxa. Schitul Santa Margarida este situat in interiorul craterului vulcanic. Cladirea a fost distrusa in 1428 in timpul cutremurului din acelasi an din Catalonia si a fost reconstruit in 1865.

cratere-de-vulcani-Vulcanul-Santa-Margarida-Spania-timetv

Nu exista nici macar o cladire in craterul vulcanic cu exceptia schitului Santa Margarida.

 

cratere-de-vulcani-Vulcanul-Santa-Margarida-Spania-time-tv

 

 

Craterul Koko, Hawaii, SUA

cratere-de-vulcani-Koko-Hawaii-SUA

Craterul Koko este un trunchi de con de zgura, care domina vizual Capul Koko – cel mai estic teritoriu din Maunalua Bay.

In interiorul craterului Koko exista o crescatorie de cai si Gradina Botanica a Craterului Koko, care se intinde pe o lungime de 60 de pogoane.

Temperatura ridicata si climatul uscat au facut din acest spatiu locul ideal pentru colectia pe pamant arid a Gradinii Bonice din Honolulu.

cratere-de-vulcani-Koko-Hawaii-SUA-2

 

 

Craterul construit de om ca o expresie a artei, Irlanda

 

 

cratere-de-vulcani-Liss-Ard-Gardens-Resort-irlanda

Liss Ard Gardens Resort,  situata in sudul Irlandei include un crater magnific proiectat de James Turrell, artistul american recunoscut in intrega lume pentru munca sa in teme de lumina,  si  arhitectul elvetian Gert Burla.

Craterul a fost creat special pentru spectatorii care stau intinsi pe structura de piatra din interior si privesc cerul. Efectul creat de rama eliptica  ofera o experienta unica.

Transmitem acum

Social

Arhiva stiri