Documentar Roșia Montană, un loc la marginea prăpastiei / VIDEO UPDATE

Documentarul „Roșia Montană, un loc la marginea prapastiei / Roșia Montană, town on the brink” este postat integral pe YouTube.

Documentar Roșia Montană

Voluntarii îi mulțumesc regizorului Fabian Daub și speră ca efortul lui și al echipei lui de a face ca Roșia Montană să fie cunoscută în țară și în lume să aibă ocazia de a fi fructificat.

Documentar Roșia Montană

Documentar Roșia Montană

Despre acest documentar, Cristian Mungiu a declarat: ”Mă duc foarte rar să văd filme într-un festival pentru că am propriile mele treburi acolo și nu am niciodată timp, dar am vrut să văd un documentar german despre Roșia Montană, l-am vazut, acum a fost și la Astra, la Sibiu, și mi s-a părut că cu ficțiunea e foarte greu să faci ceva mai echilibrat, mai rezonabil și mai onest decât a făcut omul ăla, care nu e român și n-are niciun parti pris. Am luat legătura cu el pentru că mi s-a părut mai important să-i popularizez filmul înainte să-mi pun problema dacă eu voi face sau nu un film despre subiect.”

Directorul general al companiei miniere explică în acest documentar procedeul de extragere a aurului în felul următor: „Ce încercăm noi să facem este procesul invers de a pune zahăr într-o cafea. Noi vrem să luăm zahărul din cafeaua voastră”

Dacă îți place cafeaua îndulcită, fă cunoscut acest documentar despre Roșia Montană și ajută la salvarea ei prin includerea în patrimoniul UNESCO.

Citește aici scrisoarea deschisă trimisă domnului Daniel Barbu, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național,  prin care campania Salvați Roșia Montană îi cere semnătura pentru adăugarea Roșiei Montane pe Lista Tentativă a României pentru includerea în Patrimoniul Universal UNESCO.

Social

Arhiva stiri