Marc Gasol este jucătorul defensiv al anului în NBA

Oficialii NBA au anunţat că spaniolul Marc Gasol, pivotul echipei Memphis Grizzlies, a fost desemnat jucătorul defensiv al anului 2013, în liga profesionistă americană de baschet.

Marc-Gasol-Jucatorul-Defensiv-al-Anului-in-NBA

Marc Gasol, în vârstă de 28 de ani, a încheiat sezonul 2012-2013 cu medii de 14.1 puncte marcate pe meci, 7.8 recuperări pe meci, 4 pase decisive, 1.7 capace şi 1.0 intercepţii pe meci. Cu ajutorul său, echipa din Memphis este în topul defensivelor din NBA. Spaniolul i-a condus pe Grizzlies către un record de 56 victorii şi 26 înfrângeri în sezonul regulat, Memphis calificându-se în play-off-ul Conferinţei de Vest de pe poziţia a cincea (Grizzlies joacă în prima rundă împotriva celor de la Los Angeles Clippers. Echipa lui Chris Paul şi Blake Griffin conduce cu 2-0 la general, la ora scrierii acestui articol). All-star în 2012, Gasol este primul jucător al echipei din Memphis care să fie desemnat Defensive Player of the Year în NBA.

Foto: AP

Foto: AP

La începutul săptămânii, oficialii NBA au anunţat şi câştigătorul premiului de Rezerva Anului: J.R. Smith de la New York Knicks. Curiozitatea este că Smith a câştigat acest titlu după ce a transformat un rol pe care nu îl dorea, acela de rezervă, într-unul din atuurile echipei din New York, ceea ce a dus la câştigarea primului titlu de campioni ai Diviziei Atlantic din Conferinţa de Est în aproape două decade. J.R Smith a terminat sezonul din NBA cu medii de 18.1 puncte pe meci, 5.3 recuperări şi 1.2 intercepţii pe meci, în 80 de partide, toate disputate din postura de rezervă.

Citeşte pe Time TV şi:

NBA: performanţe memorabile din istoria arenei Madison Square Garden VIDEO

Social

Arhiva stiri