Arabia Saudita – închisoare de LUX pentru teroriști / FOTO

Jacuzzi, piscină interioară, saună şi sală de sport. Nu vorbim despre dotările unui hotel, ci despre o închisoare de LUX din Arabia Saudită. Centrul de detenţie face parte dintr-un program de reabilitare pentru terorişti.

inchisoare-de-lux-arabia-saudita

În capitala Arabiei Saudite a fost construit un centru de detenţie de 5 stele, unde vor fi închişi terorişti, membri ai grăupării Al-Qaida.

ÎNCHISOARE DE CINCI STELE (lux) PENTRU TERORIŞTI

Închisoarea are o suprafaţă echivalentă cu zece terenuri de fotbal şi poate să adăpostească aproximativ 230 de prizonieri în condiții de 5 stele.

lux

Aceştia vor avea acces la piscină, saună, săli de sport sau de jocuri. În acest fel, autorităţile speră ca militanţii Al-Qaida să scape de viziunile lor extremiste.

Pe lângă dotările similare cu cele dintr-un hotel de lux, deţinuţii cu un comportament exemplar vor avea parte şi de două zile libere, pentru a se întâlni cu soţiile.

inchisoare-de-lux-arabia-saudita2

Desigur, şi pentru acest lucru au fost construite camere speciale. Potrivit presei, peste 2.300 de membri ai grupării teroriste Al-Qaida au trecut prin programul de reabilitare din Arabia Saudită, însă 10% dintre ei s-au întors din nou în închisoare.

inchisoare-de-lux-arabia-saudita6

inchisoare-de-lux-arabia-saudita5

inchisoare-de-lux-arabia-saudita4

Social

Arhiva stiri