Noaptea cartilor deschise in centrul vechi al Bucurestiului

In noaptea cartilor deschise oamenii vor fi intampinati de mii de carti deschise si desfasurate pe toata strada Lipscani din Bucuresti. Evenimentul se va desfasura pe 23 aprilie, incepand cu ora 18.00.

Noaptea-cartilor-deschise-in-centrul-vechi-al-Bucurestiului

Evenimentul va marca Ziua Mondiala a Cartii. Noaptea cartilor deschise va avea loc in centrul vechi al Capitalei si va incepe de la ora 18.00. Trecatorii din zona vor fi intampinati de mii de carti deschise si desfasurate pe toata strada Lipscani, de la intersectia cu strada Smardan pana la Calea Victoriei, scrie Mediafax.

Organizatorii ii vor invita pe toti trecatorii sa isi aleaga una sau mai multe carti dintre cele peste 3.000 daruite de Editura Litera.

De asemenea, 23 aprilie reprezinta o data simbolica pentru literatura universala. In aceasta zi, in anul 1616, au murit Miguel de Cervantes si William Shakespeare. La aceeasi data, dar in alti ani, s-au nascut ori au decedat scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov si Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, in anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat ziua de 23 aprilie drept Ziua Mondiala a Cartii, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor si, in acelasi timp, pentru a-i incuraja pe toti cititorii, dar in special pe tineri, sa descopere placerea lecturii.

Social

Arhiva stiri