Liviu Pasat: Sunt importanti banii? Stiti de ce?

Atunci cand ii intrebi pe oameni daca sunt importanti BANII multi dintre ei nu au curaj sa dea un raspuns. Stiti de ce nu au curaj? Pentru ca atunci cand au zis, „VREAU MAI MULTI BANI”, ceilalti din jurul lor ce au facut?

Ce… nu-ti mai ajunge, esti lacom! Banii nu sunt buni, nu vezi ca nu aduc fericirea. Fiecare dintre noi ne dorim lucruri si sunt sase mari domenii unde fiecare dintre noi am vrea sa crestem:

  • PE PLAN FIZIC
  • EMOTIONAL
  • PROFESIONAL
  • FAMILIE
  • SPIRITUAL
  • FINANCIAR
Liviu Pasat timeTV

Liviu Pasat

Cat de imporatanta este componenta financiara pentru celelalte domenii? Ce inseamna sa aveam bani si ce inseamna sa nu aveam bani pentru fiecare din domeniile de mai sus?

Sunt banii importanti pentru domeniul FIZIC?

Ati auzit persoane care au AVUT o operatie de facut sau au suferit/sufera de o boala si pentru ca nu au bani nu se pot vindeca. Si invers. In momentul in care ai bani nu cumva poti sa-ti cumperi o mancare mai sanatoasa, nu cumva poti sa ai grija mult mai bine de CORPUL FIZIC. Sa nu ai stres in viata ta. Stresul produce imediat dereglari in corpul fizic.

Sunt banii importanti pentru planul EMOTIONAL? Cati dintre noi nu ne-am cumparat ceva, ce ne doream de mult timp, si am trait un sentiment de implinire?

O ecuatie logica s-ar putea transpune in: Gandurile – Sentimente – Actiuni – Rezultate

Explicatie: Gandurile genereaza Sentimente care la randul lor duc la Actiuni finalizate cu Rezultate.

Nu ai cum sa functionezi altfel. Asa suntem „cablati”. Cineva mai maret decat noi a lasat pe acest PAMANT sa functionam in acest fel(sa ne dezvoltam), cu aceste legi. Ce putem sa facem? Haideti sa lucram cu aceasta ecuatie si primul pas este sa imbunatatim GANDURILE.

Iti foloseste un tip de gand (un tip de harta mentala) pastraza-l, nu iti foloseste scapa de el.Doua mari certitudini exista in viata noastra. Primul: Suntem obligati sa murim si al doilea: suntem obligati sa traim pana murim.

Sunt banii importanti pentru domeniul PROFESIONAL?

Ati aflat de situatii in care parintii nu mai au bani si isi retrag copiii de la scoala. Se mai pot forma profesional acei copii. Si pentru noi „cei mai mari”  sunt importanti banii pentru formarea profesionala. Poti urma o sumedenie de cursuri in atatea domenii variate.

Sau sunt banii importanti pentru FAMILIE?

Sunt atatea cazuri in care tatal pleaca in Spania si mama pleaca in Italia. Ce se alege de familie? Ce se intampla cu copiii familiei respective? Daca ai bani nu cumva poti sa-ti intretii familia mult mai usor.

Sunt banii importanti pentru latura SPIRITUALA?

Aici lucrurile nu mai pot fi cuantificate, palpabile ca in celelatle cazuri dar tot timpul m-am intrebat, EXISTA OARE O LEGATURA INTRE EXPERIENTA SPIRITUALA, CARE ESTE INVIZIBILA, SI PARTEA MATERIALA?

Exista oare o punte de legatura? Exista multe materiale literare si sub forma de carti dar si in format electronic care ne pot ajuta in aceasta cautare (calatorie spirituala). Ca si o concluzie generala putem spune ca UNIVERSUL ESTE ABUNDENT. Spiritul este abundent. Nu trebuie sa fii un om de stiinta sau sa lucrezi intr-un laborator sofisticat ca sa vezi cum se descurca natura si cat de sublima este, solutiile simple pe care le gaseste.

Intrebarea cheie este: Daca UNIVERSUL ESTE ABUNDENT CAT DE CONECTAT ESTI TU CU SPIRITUL TAU?

Cand stim ce este in interiorul nostru de ce ne-ar fi teama sa atragem si aceasta componenta financiara? Avem mult de lucru cu noi insine si trebuie sa parcurgem aceasta calatorie conform legilor naturii, fara a face rau semenilor nostri, avand o atitudine verticala si mareata.

Mai puteti citi pe Time TV si:

Social

Arhiva stiri