Junior Velier 2013 – o aventură pentru viață

Junior Velier 2013

Toți am văzut prin filmele americane cum, în vacanțele de vară, copiii mergeau să experimenteze „viața în sălbăticie”, așa cum este ea, în taberele de CERCETAȘI. Mereu am fost fascinat de acest gen de filme, cel puțin când eram mai mic.

Ehh… mint puțin…  și acum când mai prind unul la TV, așa cu coada ochiului, rămân câteva minute pe gânduri.

Poți învăța multe lucruri utile dacă ești CERCETAȘ, ar putea chiar să-ți salveze viața unele informații aflate intr-o astfel de tabără. Dar cum să ajungi să faci asta.

În ultima vreme oameni care iubesc natura se luptă să trasmită această dragoste mai departe, celor mai tineri dintre noi,  fac demersuri în acest sens. Nu vă gâdiți că Ministerul Educației Naționale are vreo legătură cu astfel de evenimente benefice pentru copiii noștri. NU, doamne ferește. Tot cercetașii, prin fire, se zbat să încropească ceva pentru tinerele vlăstare care prind a mirosi din viața ce va avea să vină, de acum încolo, în întâmpinarea lor.
Bineînțeles că și eu la rândul meu am aflat tot de la un om mai „liber”, înfrățit cu natura. Că… vedeți dumneavoastră nu poți să iei în piept mările și oceanele așa… că vrei tu. Trebuie să știi de capul tău, cum e cu soarele, cu luna, cu stelele și cu supraviețuirea… în general. Constantin Lascu, prietenul nostru fidel, care ne scrie mai mereu la RUBRICA „SCRIE ȘI TU!,  a fost cel care mi-a povestit de un proiect viitor, pe care îl are cu câțiva tineri CERCETAȘI, alături de cel care îi ghidează în ale cercetășiei, Radu Mircea Șerban– președinte Centrul Local Heintz Dezideriu Sibiu.

Proiectul se numește: ”Junior Velier 2013 – o aventura pentru viata”

Constantin Lascu vine în ajutor cu Școala lui de Navigație „Constantin Sailing din Constanța „. Planul lor este să ajungă cu „tinerii veliști” tocmai lângă Atena – GRECIA, mai sus un pic cei drept, Insula Skopelos în Marea Mediterană. În tot acest timp „tinerii veliști – sau Junior Velier 2013”, cum le place lor să numească acest proiect, vor ține legătura cu cei de acasă prin ONLINE. Ehe… nu mai sunt copiii din ziua de astăzi ce eram noi odată. Ce vreau eu să va spun este să rămâneți alături de TimeTV, pentru că și noi vom fi unul din canalele ONLINE prin care vor comunica micii cercetași.

Mai puteți citi pe Time TV și:

Junior Velier 2013

Junior Velier 2013

Acum vă las să aflați detaliile proiectului ” Junior Velier 2013 – o aventură pentru viață” din rândurile de mai jos:

Perioada de implementare: 28.08.2013 – 09.09.2013

Obiectivul general al proiectului constă în celebrarea a 100 de ani de cercetășie în România, prin creșterea imaginii cercetășiei în comunitatea locală și națională.

Scopul principal al proiectului ” Junior Velier 2013 ” constă în învățarea navigării marine pe ambarcațiuni cu vele, de către 8 cercetași sibieni care vor participa la o săptămână de cursuri ale Școlii de Navigație Constantin Sailing, fiind primul echipaj de copii din Romania care urmează o școală de navigație.

Al doilea scop este științific și urmărește studierea compotamentului populației de foci mediteraneene din Insula Skopelos.

Al treilea scop se adresează comunității sibiene și urmărește să imprime convingerea că un vis poate fi realizat prin asociere în cadrul unei organizații neguvernamentale, în cazul nostru, al Mișcării Scout. Fiindcă nu dorim să ținem doar pentru noi ci să dăm mai departe, alături de echipajul format din cercetași sibieni întreaga comunitate sibiană va învăța, pas cu pas, tot ceea ce copiii din echipaj vor descoperi, urmărind în timp real, în mediul electronic „Internet” această expediție și ulterior, în mass media, documentarul filmat pe parcursul școlii.

Proiectul se adresează unui număr de 8 cercetași, membri ai Centrului Local Heintz Dezideriu Sibiu, unui număr de 100 de elevi din școlile sibiene care vor urmări jurnalele de bord online si unui număr de 1000 de locuitori ai Sibiului care vor viziona la televiziunea locala TV Sibiu documentarul realizat de copii.

Rezultate preconizate pentru ” Junior Velier 2013 ” :

– 8 cercetași sibieni care vor cunoaște și vor fi certificați în tehnica de navigație cu un yacht, la nivel de bază.

– 8 cercetași care vor învăța practic sa își prepare hrana, să fie responsabili prin forțele proprii și să ducă o sarcină la îndeplinire.

– 1 documentar video care va fi difuzat la televiziunea locala TV Sibiu, 1000 de telespectatori

– 1 expoziție foto cu 200 de fotografii realizate în cursul proiectului

– 1 album fotografic în format electronic difuzat prin intermediul site-ului web

 

Social

Arhiva stiri