Cum este influentat un bebelus daca mama consuma droguri sau alcool

Femeile care consuma alcool si droguri si au si probleme psihice din aceasta cauza, se confrunta cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scazuta la nastere.

Cum-este-influentat-un-bebelus-daca-mama-consuma-droguri-sau-alcool

Rezultatele studiului australian au fost prezentate luni cu ocazia Congresului anual al Societatii Perinatale din Australia si Noua Zeelanda de la Adelaide. Potrivit dr-ului Michelle Bonello de la School of Women’s and Children Health din cadrul University of New South Wales, o serie de noi dovezi demonstreaza ca drogurile si alcoolul pot conduce la nasterea unor copii cu greutate redusa precum si la nasteri inainte de termen, scrie agerpres.ro.

Suntem de parere ca acest studiu reprezinta varful aisbergului pentru ca numarul femeilor care consuma alcool in exces si care iau droguri este in crestere, apropiindu-se de cel al barbatilor„, a declarat Michelle Bonello.

Aceasta a precizat ca femeile care ajung la spital cu probleme psihice legate de consumul de alcool si/sau droguri ar trebui sa fie incurajate sa ia contraceptive.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.107 femei aflate la prima nastere.

Alte efecte ale consumului de alcool in timpul sarcinii

Mai multe studii statistice au relevat faptul ca in Statele Unite ale Americii 1 din 750 de copii se naste cu sintromul alcoolismului fetal, in vreme ce alti 40.000 prezinta efectele alcoolismului fetal. Dintre simptoamele care definesc aceste conditii medicale pot fi precizate:

– greutate sub media normala a unui nou-nascut;

– circumferinta cutii craniene mai mica decat la nou-nascutii sanatosi;

– incapacitatea de a se dezvolta in parametrii normali;

– dezvoltarea organismului cu intarziere;

– disfunctii ale functionarii organelor;

– malformatii faciale;

– epilepsie;

– incapacitatea de a coordona in mod corespunzator membrele;

– imposibilitatea de socializare in parametrii normali;

– lipsa imaginatiei si a curiozitatii, precum si a dorintei de cunoastere;

– dificultati intampinate in procesul de invatare, manifestate prin imposibilitatea de a-si insusi anumite concepte precum, timp, bani, dar si dificultati de exprimare sau de rezolvare a anumitor situatii;

– probleme comportamentale, precum hiperactivitate, incapacitate de concentrare, o fire introspecta, incapatanare, impulsivitatre sau o senzatie permanenta de anxietate.

Social

Arhiva stiri