Angela Toncescu, funcționara cu 29.000 € pe lună. DA, se poate!

Funcţionara cu salariu de 29.000 de euro se întoarce! Angela Toncescu, fosta şefă la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor vrea acum să aibă iar o leafă mare. Ea vânează un loc în consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Angela Toncescu este cunoscută din cauza salariului uriaş pe care l-a încasat ca şefă a comisiei de supraveghere a asigurărilor. Nici mai mult, nici mai puţin de 29.000 de euro, pe lună, bine…  înțelegeți voi, ea îi lua totuși „pe pământ”. Amețești numai când te gândești ce poți face cu atâția bani în fiecare lună.

angela-toncescu

Angela Toncescu

În 2011, inspectorii ANI au luat-o din nou în vizor pe Angela Toncescu. De data aceasta pentru o posibilă incompatibilitate – era preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi, în acelaşi timp, asociat la o firmă de asigurări. Mai mult, Angela Toncescu a omis să-şi declare şi salariul (de 29.000 de mii de euro) în declaraţia de avere. Ea a fost acuzată de ANI de fals în declaraţii, dar procurorii au închis ancheta şi au decis neînceperea urmăririi penale.

Angela Toncescu a fost acuzată de ANI de fals în declaraţii, dar procurorii au închis ancheta şi i-au dat NUP

„Este dovedită cert numai culpa acesteia din cuprinsul declaraţiilor de avere şi de interese, ceea ce înlătură vinovăţia.”
PROCUROR, rezoluţie NUP

Înainte de a prelua CSA, cariera Angelei Toncescu nu a fost lipsită de probleme. Timp de mai mulţi ani, numele acesteia a fost legat de una din cele mai mari companii de pe atunci de omul de afaceri Ioan Niculae.

Până în anul 2004, Angela Toncescu a ocupat funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asirom. Ioan Niculae a decis însă schimbarea lui Toncescu din funcţie, fiind nemulţumit de activitatea sa. În anii care au urmat asperităţile dintre cei doi s-au mai netezit.

Ulterior, Toncescu şi-a încercat norocul la Ardaf, o altă companie controlată pe atunci de un celebru om de afaceri: Ovidiu Tender. A rezistat în funcţie doar două săptămâni, deoarece Ovidiu Tender a hotărât să renunţe la serviciile sale.

În acest moment, Angela Toncescu este unul dintre numele vehiculate pentru un post în Consiliul de Administraţie al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Asta deşi în cei 6 ani de mandat de la Comisia de Supraveghere a Asigurărillor a fost acuzată de nepotism şi corupţie, iar rapoartele Curţii de Conturi au semnalat de fiecare dată cheltuieli frauduloase în instituţie. Potrivit jurnaliştilor de la EVZ, Toncescu caută acum sprijin la PSD, pentru că PNL nu o mai susţine.

Social

Arhiva stiri