Noua tehnologie Fujitsu: hartia touchscreen. Disponibilă din 2014

Tehnologia touchscreen a devenit indispensabilă în ziua de azi, ea se regăseste pe telefoane, tablete, calculatoarele, bancomate și tot felu de aparate. Însă o cunoscută companie japoneza duce totul cu un pas mai departe, prin dezvoltarea tehnologiei care transformă aproape orice suprafață într-un ecran tactil. Cum ar fi hartia touchscreen.

Fujitsu-hartie-Touchscreen

Japonezii de la Fujitsu au pus la punct un sistem inovativ prin care detectează orice atingi cu degetul în lumea reala, indiferent de suprafața despre care este vorba, scrie DigInfo.

O bucata de hartie se poate transforma astfel foarte usor în touchscreen, iar mult folositele funcții copy-paste pot fi activate doar printr-o miscare a degetului.

„Sistemul nu foloseste vreun hardware special. Consta de fapt dintr-un dispozitiv simplu, ca o camera web atasata unui videoproiector. Totul sta în tehnologia de procesare a imaginii”, explica Taichi Murase, cercetator la Media Service System Lab, de la Fujitsu.

În video-ul de mai jos se vede cum datele de pe o bucata de hartie pot fi selectate, procesate și copiate în memoria calculatorului prin gesturile mainii. Tehnologia funcționează și pe suprafetele curbe sau neregulate, așa că același procedeu de copiere este posibil și în cazul carților.

Sistemul se află momentan în faza de teste, însă cercetatorii de la Fujitsu își doresc ca în 2014 să scoată deja pe piață o versiune comercială.

Sursa: incont.ro

Social

Arhiva stiri