Formula 1: Alonso triumfă în China, Raikkonen şi Hamilton pe podium

Fernando Alonso a dominat Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, Sebastian Vettel a terminat pe locul 4, dar rămâne pe primul loc în clasamentul general al piloţilor. Cam aşa poate fi rezumată cursa disputată pe circuitul de la Shanghai, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. O cursă fara emoţii, cu un Alonso perfect.

Formula 1 Fernando Alonso Ferrari Marele Premiu al Chinei 2013

Probabil pentru cei aflaţi în  tribunele circuitului de la Shanghai cursa a fost spectaculoasă, cu numeroase depăşiri. Pentru majoritatea din faţa televizorului a fost însă doar o altă cursă plictisitoare. Actualul sistem de televizare al Marilor Premii de Formula 1, care doreşte a spori suspansul şi a te implica mai mult în cursă, a stricat tot farmecul depăşirilor de data aceasta. Dacă tu auzi ca lui Vettel i se spune prin radio „lasă-l pe Alonso să treacă, menajează-ţi cauciucurile„, te mai bucură manevra cu care spaniolul de la Ferrari trece de monopostul Red Bull? Mare parte din depăşirile de astăzi au fost dictate de pneuri şi strategie. Ferice de cei din tribune, n-au avut de unde să ştie asta. La televizor însă…altă poveste.

Fernando Alonso a câştigat fără emoţii. A fost constant, strategia a fost perfectă, iar monopostul Ferrari a adus aminte de zilele bune, când era cea mai rapidă maşină din Formula 1. Podiumul a fost completat de finlandezul Kimi Raikkonen de la Lotus-Renault şi de britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes.

Formula 1 Fernando Alonso Felipe Massa China 2013

Pe locul patru s-a clasat germanul Sebastian Vettel (Red Bull), în timp ce britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) a trecut linia de sosire al cincilea. Pe poziţia a şasea a terminat brazilianul Felipe Massa (Ferrari), iar australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso) a încheiat pe locul 7. Locurile 8-10 au fost ocupate în ordine de Paul Di Resta (Force India), Romain Grosjean (Lotus-Renault) şi Nico Hulkenberg (Sauber).

PROMOVEAZĂ-TE pe TimeTV.RO

Social

Arhiva stiri