Reteta succesului: IA O DECIZIE DE SCHIMBARE SI TRECI LA ACTIUNE

Reteta succesului: al doilea ingredient

Viata in general, asa cum o cunoastem astazi ne ofera doar doua cai de evadare din colivia mediocritatii. Prima, este aceea fortata de sansa sau imprejurari cind viata ne impinge chiar fara sa fim constienti pe drumul care ni se potriveste – dar beneficiarii sint putini. A doua cale de eliberare este aceea prin vointa proprie si care cere efort, perseverenta si curaj. Eram constient ca prima alternativa, pe mine ma cam ocolise, nu mi se aratase nimic din pura intimplare. Intelesesem caci cu frica-n oase, sau cautind aprobare la majoritate n-o sa ajung departe, dar eram lamurit de faptul ca viata ar fi putut sa imi ofere ceva mai mult … daca voi fi capabil sa-mi cer dreptul. Asa ca draga prietene, daca ceva din viata ta te nemultumeste, te intristeaza si-ti baga boala-n oase, tine minte ca poti constient sa alegi o alta cale sau imagine despre tine insuti, si prin perseverenta si curaj poti sa fortezi natura sa-ti recunoasca vrerea si s-o transforme in realitate. Deschide ceaslovul ce-ti poarta numele si descifreaza taina existentei tale. O singura clipa de curaj si de credinta ca existenta-ti paminteana are un sens, ce merita investigat cu pasiune, va fi de-ajuns sa alunge umbra si-ndoiala cu care ai fost hranit in colivia colectiva. Dar pentru astfel de realizare gindul si purtarea vor trebui sa-ti fie in permanenta acolo, in concordanta cu noua ta viziune.

Probabil o sa ma intrebi ce rost au toate astea, atita lupta si-ncordare, pentru ce ? Un post caldut si-o bere rece oare n-ajung ? De ce ar trebui in permanenta sa ma verific, sa ma intreb daca traiesc in concordanta cu mine cel profund, cel unic, cel adevarat ? …

Dan Danila

Dan Danila – Reteta succesului

As putea sa-ti dau in graba un raspuns, dar ca sa faci mai bine diferenta gindeste-te putin la tine ca om liber, fara tentatie spre existenta altora, traindu-ti viata ta cu pasiune si angajare, zi cu zi, flamind sa-nfrunti oprelisti si primejdii. Iata, daca ai inteles ideea cum ca si tu poti fi bun la ceva anume, chiar cel mai bun, caci nu exista un altul cu structura ta genetica, educatia, experientele si pasiunea ta, nu-ti mai ramine decit sa afli acel ceva in care excelezi si te infierbinta si sa pornesti la lupta. Nu crezi c-ar fi mai bine sa fii cel mai destoinic fermier din regiune, sau crescator de albine, sau cel mai iubit dascal sau bibliotecar, decit sa rid de tine la televizor si sa-ti calc numele-n picioare ?

Nu te lasa furat de aparente caci stiu cam cit o sa te tina fericirea, chiar un palat de-ti vei lua sau luna de pe cer. Un singur lucru aduce fericirea si acela e sa faci ce-ti place si pentru care ai chemare, si doar atunci te vei simti viu si radiind de energie. Ei ce zici, se merita efortul ?…

Arunca-te fara cracneala in suvoiul vietii si lasa-te inspirat de intelepciune, de dragoste, frumos si adevar. Patrunde in adancul spiritului tau si mastile ce ti-au ascuns secretul vor disparea ca prin magie. Acum tu nu vei mai vina himere caci esti pe calea ta, urmand secretul pe care l-ai descoperit in cartea vietii tale. Nici o opreliste nu-ti va mai sta in cale, ba chiar din contra vei sti cu siguranta ca orice provocare te va cali si iti va ascuti simtirea si abilitatea. Cu entuziasm si bucurie vei sari stachete, caci dupa fiecare-n parte vei fi un altul, mai bun, mai ager si mai aproape de intilnirea cu destinul. Nu apleca urechea la cei din colivie, caci ei sarmanii n-au de un’ sa stie ca drumul angajarii tale este la fel de sacru ca si destinatia in sine. Tu stii de-acum ca fara provocare, nu vei putea sa te exprimi sau plamadi in intregime. Ei n-au aflat inca secretul tau, ca prin efort si angajare in prezent, tu vei putea face minuni, si chiar daca nu vei transforma vinul in apa, visul tau va deveni realitate.

Un articol de DAN DANILA (Reteta succesului)– CANADA.

Ramaneti alaturi de noi pentru a afla restul ingredientelor din Reteta succesului. Aboneaza-te la NEWSLETTER acum.

Rubrica “Scrie si tu!” este rubrica ta. Time TV iti da posibilitatea sa te exprimi, sa-ti faci auzite parerile, iar in cazul in care ai surprins un eveniment, ai fost martor la o nedreptate poti trimite materialele fotografiate sau filmate la adresele (facebook, google+, linkedin, twitter), pe adresa redacției contact@timetv.ro sau chiar pe site-ul TimeTV.ro.

Vezi pe Time TV mai multe stiri din rubrica SCRIE SI TU!

Yachting: Jurnalul unui VELIST. La CARNAVAL pe mare

Accident grav pe strada Ion Mincu, langa sectia 2 de politie

IQool, singura revistă dedicată exclusiv studenților din București, împlinește un an de la lansare

 

Social

Arhiva stiri