Nu, e păcăleală! Se măresc salariile!

Se măresc salariile, oameni buni! Începând cu data de 1 mai, salariile atât ale bugetarilor, cât şi din mediul privat, vor creşte cu minimum 500 de lei. Decizia a fost impusă de Banca Naţională, pentru a ne apropia de salariile din Uniunea Europeana.

Ha ha ha păcăleală de 1 aprilie! Probabil nu mi-am ales tocmai un subiect credibil. Românii, mai degrabă aşteaptă sfârşitul lumii prezis de-o cioară, decât să creadă în mărirea salariilor, şi în plus şi cu atâtea sute de lei. Totuşi această zi e un prilej de a râde, de cineva, ceva, cumva, încă din secolul al XVI-lea.

La păcăleli, mă pricep, dar trebuie să adun ceva bile negre pentru persoana care o păţeşte. Şi nu e vorba de răutate sau răzbunare. Trebuie să recunoaşteţi că e însă mai amuzant să întinzi capcana celui care crezi că a cam cautat-o de ceva vreme.

ziua-pacalelilor-time-tv

Cum în general ne place să râdem de altul, iar sămânţa de Păcală, din noi are astăzi un pretext să se dezvolte, păcălelile ajung să fie răutăcioase de-a dreptul. Altfel nu sunt amuzante, îmi spunea un prieten şugubăţ. De fapt, dacă stau bine şi mă gândesc, e o ocazie pentru cel care urzeşte păcăleala, de a trasa rapid şi inconştient, un portret psihologic al păcălitului. Astfel, înainte de toate îşi pune întrebări de genul: ” Ştie de glumă persoana respectivă?”, „E supărăcioasă?”,  „Până unde pot merge cu o glumă?”.

Farsele sunt mereu amuzante, atât timp cât au o limită şi nu devin invazive, absurde sau crude, râsul e sănătos, minciuna, nevinovată, ce mai, motiv de veselie. Ce e şi mai solicitant e că lumea se aşteaptă la păcăleli, astăzi. Cât de bine e urzită plasa, ţine de voinţa, inventivitatea şi priceperea celui care crează complotul. Rezultatul trebuie să fie acelaşi: o porţie bună de râs la prânz sau cină cu ceva ironie ca digestiv.

Social

Arhiva stiri