Construirea Pasajului Subteran Piața Presei, un nou proiect marca Oprescu – VIDEO

pasajului-subteran-piata-presei-pasajul-sorin-oprescu-primarul-general-al-capitalei-bucuresti-timetv-timetv.ro-time-tv

În 2 luni de zile încep lucrările pentru construirea Pasajului Subteran de la Piața Presei, a spus primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu în cadrul unei emisiuni tv. Acest lucru este posibil abia acum, deși au existat planuri și încercări din 2008 dar au fost blocate de organizațiile neguvernamentale care au contestat PUZ (Planul Urbanistic Zonal). 

Lucrările pentru construirea Pasajului Subteran Piața Presei vor dura aproximativ 1 an și jumătate.

„Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului (strada Jiului – n.r.)” a spus edilul șef al Bucureștiului.

Din declarațiile edilului șef al Capitalei reiese că traficul pe DN1 nu va fi afectat, cu toate că aceste lucrări ale Pasajului Subteran Piața Presei vor fi la efectuate la cea mai mare intrare în București, prin nord.
Mă duc (cu lucrările – n.r.) în spatele perdelei de pomi şi nu deranjez pe nimeni„, a precizat Sorin Oprescu.

Proiectul Pasajului Subteran Piața Presei a fost deja atribuit prin licitație firmei Apolodor, deținută de omul de afaceri Radu Ouatu, care va realiza obiectivul în asociere cu o societate germană, a mai spus edilul șef al Capitalei.

Proiectul Pasajului Subteran Piața Presei fiind pe lista prioritară a lui Sorin Oprescu încă din 2008, dar planurile au blocate timp de 4 ani de organizațiile neguvernamentale care au contestat Planul Urbanistic Zonal (PUZ). Aceste proiecte au fost refăcute de 3 ori până în acest moment dar „acum, n-au mai avut ce să spună, s-a dat drumul la PUZ” a mai adăugat primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu.

Social

Arhiva stiri