Salonul Auto de la New York: Kia prezintă noua generaţie Soul

Kia Soul 1

Kia Soul reprezintă un model de nişă al firmei coreene, care are ca ţintă generaţia tânără. Stilul maşinii poate place sau nu, dar nu lasă pe nimeni indiferent. Lansat în 2009, Soul nu a atins cifrele de vânzări aşteptate. Coreenii nu au stat cu mâinile în sân. La începutul anului 2012 Kia a operat un facelift, însă pentru asiatici nu a fost suficient. La doar un an distanţă, cu ocazia Salonului Auto de la New York, Kia a prezentat o nouă generaţie Soul.

Kia Soul 2

La exterior noul model se inspiră din conceptul Kia Track’ster, prezentat în 2012. Partea frontală a devenit şi mai pătrăţoasă, grupurile optice sunt mai mici, în timp ce spatele poate fi considerat o evoluţie a vechiului model. La interior schimbările sunt mai ample: planşa de bord este complet nouă, consola centrală fiind dominată de un display tactil de 8 inci, în timp ce aspectul general este de maşină dintr-o clasă superioară, calitatea percepută fiind în real progres faţă de vechea generaţie.

Kia Soul 8

Sub capotă regăsim 2 motorizări pe benzină. Modelul de bază este un 1.6 GDI, care dezvoltă 130 CP şi 160 Nm, în timp ce a doua opţiune este reprezentată de propulsorul de 2 litri şi 164 CP. Atenţie însă, Kia precizează că aceste specificaţii sunt rezervate pieţei americane. Trebuie să mai avem un pic de răbdare până când noua generaţie Kia Soul va fi prezentată şi în Europa, iar gama de motoare va fi completată şi cu propulsoare diesel.

Citeşte pe Time TV şi:

KIA Pro_cee’d GT FOTO

Social

Arhiva stiri