IQool, singura revistă dedicată exclusiv studenților din București, împlinește un an de la lansare

 

Revista IQool, singura publicație adresată tinerilor și studenților din București, va împlini în curând un an de activitate. Fiind un proiect al Asociației Tinerilor Bucureșteni, revista este redactată în totalitate de studenți.

iqool

Povestea IQool a început să se contureze cu un an în urmă, într-o sală a Casei de Cultură a Studenților din București. Ionuț Mirea, managerul proiectului, a adunat 20 de tineri motivați, dornici de implicare și de voluntariat, care, deși proveneau de la facultăți diferite – S.N.S.P.A, Geografie, Matematică, Geologie – aveau veleități de jurnaliști. Scopul tuturor era comun: acela de a scoate pe piață o revistă conținând informații necesare oricărui student din București.

Au fost multe dezbateri asupra numelui publicației. De la denumiri ca ”Zece”, ”Share”, chiar și  ”Schepsis”, rezultatul brainstorming-ului a fost un succes: IQool. Acesta reliefează acea capacitate a tinerilor de a fi cool prin îmbinarea activităților de divertisment proporțional cu acumularea informațiilor academice și culturale.

Lansarea IQool a avut loc pe 5 mai 2012, la Târgul Educației al Universității București. De atunci, au fost lansate 5 numere, conținând informații dintre cele mai diverse: interviuri cu diferiți artiști și oameni de seamă ai societății actuale (Dan Bordeianu, Dragoș Bucur, Maria Buză, Marius Manole, Mihai Muntenița), anchete despre cămine, review-uri de carte, film, muzică, horoscop amuzant, cât și informații din domeniul IT&C.

Revista se bucură de popularitate în rândul tinerilor și pe partea de online. Lansarea site-ului  în toamna anului trecut (www.iqool.ro) a propulsat efectiv publicația, ajungând, în prezent, la peste 1 000 de vizitatori unici zilnic. Pe site se pot găsi informații despre asociațiile studențești, viața de zi și de noapte, iqooltură, oportunități de voluntariat și de internship-uri, dar și informații din competiții și conferințe la care a fost prezentă echipa IQool.  Articolele sunt promovate și pe pagina de facebook (www.facebook.com/revistaiqool), care a ajuns la peste 2 000 de aprecieri.

IQool beneficiază de suportul și sprijinul Uniunii Studenților din România, realizând astfel parteneriate cu majoritatea asociațiilor studențești din capitală. De asemenea, IQool își propune ca, într-un viitor cât mai apropiat, să ajungă lider pe domeniul informării studenților, să se dezvolte cât mai mult și să ofere informații de calitate, așa cum a făcut-o până acum.

Un articol de Paula Filip.

Rubrica “Scrie si tu!” este rubrica ta. Time TV îți dă posibilitatea să te exprimi, să-ți faci auzite părerile, iar în cazul în care ai surprins un eveniment, ai fost martor la o nedreptate poți trimite materialele fotografiate sau filmate la adresele (facebook, google+, linkedin, twitter), pe adresa redacției contact@timetv.ro sau chiar pe site-ul TimeTV.ro.

Vezi pe Time TV mai multe stiri din rubrica SCRIE SI TU!

Social

Arhiva stiri