Dacia Logan va concura în Campionatul de Turisme al Suediei 2013

Dacia a anunţat, la începutul acestui an, că va participa în sezoanele 2013 şi 2014 ale Campionatului de Turisme din Suedia, pe scurt STCC (Swedish Touring Car Championship). Echipa care va reprezenta compania românească la STCC se numeşte Dacia Dealer Team şi îl are ca pilot şi manager pe Mattias Andersson. Zilele trecute a avut loc şi prezentarea modelului oficial înscris în competiţie, Dacia Logan STCC Edition.

Foto: stcc.se

Foto: stcc.se

Maşina este de fapt o mixtură între partea frontală şi spatele Daciei Logan, restul caroseriei provenind de la un model SAAB 9-3, şi tehnică Nissan. Motorul V6 de origine japoneză furnizează peste 400 CP, puterea fiind transmisă punţii spate prin intermediul unei cutii secvenţiale cu 6 trepte.

Prima cursă pentru Dacia Logan în STCC va avea loc în weekendul 3-4 mai, sezonul numărând în total 8 etape.

Foto: stcc.se

Foto: stcc.se

În ultimii ani Dacia a fost destul de activă în lumea sporturilor cu motor, marca participând la Trofeul Andros cu Duster şi Lodgy (avându-l ca pilot pe celebrul Alain Prost), în competiţia de viteză în coastă Pikes Peak, unde a obţinut locul 3 în 2011 cu un model special Duster, sau în Raliul Gazelelor.

Citeşte pe Time TV şi:

Dacia Duster cucereşte Marea Britanie: vezi primul test cu varianta cu volan pe dreapta, ce premiu a câştigat şi ce noutăţi aduce

Social

Arhiva stiri