„Visul” de Picasso vândut pentru o sumă record – VIDEO

visul-le-reve-pablo-picasso-licitatie-timetv.ro-time-tv-timetv

 

Sumă record pentru un tablou semnat de celebrul pictor Pablo Picasso. Lucrarea de artă numită ,,Le Reve” sau ,,Visul” s-a vândut la licitaţie pentru nu mai puţin de 155 de milioane de dolari.

Cotidianul ,,New York Post” relatează că aceasta este cea mai mare sumă care a fost plătită vreodată pentru una dintre lucrările maestrului spaniol.

Tabloul care o reprezintă pe una dintre amantele lui Pablo Picasso a fost cumpărat de un bancher miliardar din Statele Unite, prieten cu fostul proprietar al operei de artă.

Până în prezent, celebrul tablou, o pictură în ulei datată 1932, a fost deţinut de mogulul Steve Wynn, proprietarul unui lanţ de cazinouri. Pictura a fost achiziţionată de Steven A. Cohen, un controversat proprietar al unui fond de investiţii din SUA pentru suma de 155 de ilioane de dolari.

Cohen, care deţine o firmă de investiţii estimată la 15 miliarde de dolari, şi Wynn sunt doi dintre cei mai cunoscuţi şi împătimiţi colecţionari americani şi mai deţin şi alte lucrări de Picasso.

Totuşi, achiziţia vine într-un moment nu foarte bun pentru Cohen, care se se confruntă cu o serie de controale din partea autorităţilor, doi dintre foştii angajaţi ai companiei fiind reţinuţi.

La începutul acestei luni, firma lui Cohen a fost de acord să plătească suma record de 616 milioane de dolari pentru a pune capăt a două procese. Această sumă este considerată a fi cea mai mare plătită vreodată în Statele Unite într-un proces comercial.

Jurnaliştii americani scriu că tabloul a avut nevoie de lucrări de resturare, după ce fostul proprietar a reuşit să rupă pânza atunci când o prezenta oaspeţilor săi.

Potrivit publicaţiei New York Post, acesta este și cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o operă de artă în Statele Unite.

 

 

 Citește pe Time TV și:

“Corpul meu ESTE arta!” A stat peste 800 de ore nemiscat pentru a arata precum picturi celebre FOTO&VIDEO

Social

Arhiva stiri