Profil de artist vizual: Loredana Găină. Interviu VIDEO‏

Emoţie concentrată, trăiri puternice, fragmente din sufletul artistului, momente de energie desprinse din el şi transpuse pe pânză. Linii şi culori generatoare de cronici negative sau recenzii pozitive, bine, rău, alb, negru, totul concentrat, condensat; tonuri triste, culori vii, viaţa surprinsă sub toate aspectele ei. Energie vie, pasiune, bătăi accelerate ale inimii. Vibraţii, condiţii de existenţă, dubii, semne de întrebare, fragilitate, putere, echilibru, ieşirea din banal, ruperea barierelor şi rezonanţe şi posibilităţi nelimitate. Loredana Găină. Moodyline.

Loredana Găină

Loredana Găină

Nu este doar o înşiruire de cuvinte, este ceea ce am simţit când am văzut lucrările Loredanei. Întâi pe un site pe internet şi apoi pe viu, în sufrageria transformată în atelier, la artist acasă. M-am simţit ca în romanele pe care le citeam când eram mic, ca unul dintre acele personaje care pleacă într-o nouă aventură a cunoaşterii. Pur şi simplu nu îmi venea să mai ies din cameră, să las pânzele din priviri. Chiar şi după mai mulţi ani, energia „înmagazinată” în aceste pânze şi obiecte de artă are acelaşi efect.

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Ialomiţa, artista Loredana Găină a expus nu numai în cadrul tradiţionalelor Saloane de Artă de la Slobozia, din spaţiul expoziţional al Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea, dar şi în diverse săli de expoziţie bucureştene, cum ar fi Teatrul Naţional, Căminul Artei, Orizont, Anticariat Sigma, Muzeul Cotroceni.

Mai multe despre artistul Loredana Găină aflaţi pe Time TV, în interviul ce urmează.

PROMOVEAZĂ-TE pe TimeTV.RO

Social

Arhiva stiri