Prezentare Range Rover Sport VIDEO

Cu ocazia Salonului Auto de la New York, britanicii de la Land Rover au prezentat noua generaţie Range Rover Sport.

Range Rover Sport 7

Faţă de modelul pe care îl înlocuieşte, noul Range Rover Sport este mai uşor cu 420 de kilograme, scădere datorată în principal adoptării unei caroserii autoportante din aluminiu. În plus, noul model este mai lung cu 62 mm şi are un ampatament mai mare cu 178 mm faţă de prima generaţie, dimensiuni ce au dus la îmbunătăţirea spaţiului interior şi au permis montarea unui al treilea rând de scaune în portbagaj, oferit opţional.

Range Rover Sport 13

Noul Range Rover Sport beneficiază de tot ce are mai bun constructorul britanic în materie de tehnologie 4×4: ultima generaţie a sistemului pneumatic de reglare a gărzii la sol, suspensie independentă pentru ambele punţi, două sisteme de tracţiune integrală permanentă. Primul sistem vine cu un reductor cu două trepte de viteză, o distribuire egală a cuplului motor între cele două punţi şi posibilitatea blocării totale a diferenţialelor, în timp ce al doilea sistem e mai simplu şi oferă un reductor cu o singură treaptă şi un diferenţial Torsen.

Range Rover Sport 5

Pentru Europa oferta de motoare constă în doua propulsoare, un V8 pe benzină de 5,0 litri care dezvoltă 503 CP şi un diesel de 3,0 litri şi 288 CP. Anul viitor vor apărea alte două unităţi diesel, precum şi un model hibrid diesel-electric. Indiferent de motorizare, noul Range Rover Sport vine echipat cu o cutie de viteze automată cu opt trepte, controlată electronic.

Range Rover Sport 16

Urmând exemplul confraţilor de la Jaguar, care au încheiat un acord cu Lana del Rey pentru promovarea sportivei F-Type, Land Rover a ales o asociere foarte potrivită cu statutul noului Range Rover Sport, considerat „cel mai rapid şi cel mai agil Land Rover din istorie” de către oficialii companiei britanice: Daniel Craig, nimeni altul decât interpretul celebrului agent 007 din ultima serie de filme cu James Bond.

PROMOVEAZĂ-TE pe TimeTV.RO

Social

Arhiva stiri