170 milioane de euro pentru litoralul românesc

Comisia Europeană (CE) a aprobat alocarea a 145 milioane de euro pentru un proiect de 170 de milioane de euro care prevede protejarea ţărmului românesc al Mării Negre pe o porţiune de şapte kilometri, între Constanţa şi Eforie Nord, a anunţat marţi instituţia europeană. 1800betaCS3 Cipru apeleaza la tehnocrati

„Proiectul se va concentra pe cinci dintre zonele de coastă cele mai expuse procesului de eroziune accelerată, care măsoară în total 7,3 km. Proiectul constă, în principal, în investiţii în infrastructura de protecţie a ţărmului. Se va încerca stoparea procesului de eroziune prin construirea unor protecţii noi şi realimentarea plajelor cu nisip”, se arată într-un comunicat al CE.

Proiectul va asigura extinderea plajei cu 33 de hectare până în 2015 şi se estimează că aproximativ 278.000 de locuitori vor beneficia de reabilitarea ţărmului, proiectul urmând să genereze circa 250 de locuri de muncă.

Comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, a declarat că proiectul este un exemplu concret pentru modul în care fondurile structurale contribuie atât la protecţia mediului, cât şi la dezvoltarea economică regională.

„Aceste investiţii de-a lungul coastei Mării Negre ajută la minimizarea efectelor eroziunii costiere, în avantajul turiştilor şi al locuitorilor din zonă. Măsurile respective vor îmbunătăţi, de asemenea, atractivitatea regiunii din punctul de vedere al dezvoltării afacerilor şi turismului”, a spus el.

În plus, reducând riscul producerii de inundaţii, proiectul va contribui la evitarea unor posibile daune materiale de milioane de euro. Riscurile legate de sănătatea şi securitatea turiştilor şi locuitorilor din zonă se vor reduce, de asemenea, substanţial.

Social

Arhiva stiri