Consilierul prezidential, Cristian Diaconescu, anunta infiintarea Fundatiei „Miscarea Populara”

Consilierul prezidential, Cristian Diaconescu, a anuntat pe site-ul sau declansarea procedurilor de infiintare a Fundatiei „Miscarea Populara”. Un alt consilier, Sebastian Lazaroiu, si-a anuntat imediat adeziunea la „noua miscare”. Marca acestei fundatii a fost inregistrata la OSIM, in 2011, de catre Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu.

Consilierul-prezidential-Cristian-Diaconescu-anunta-infiintarea-Fundatiei-Miscarea-Populara

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat, luni, intr-o postare pe blog, decizia de initiere a procedurilor pentru infiintarea Fundatiei „Miscarea Populara”, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta.

„Astazi am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru inființarea Fundației ‘Mișcarea Populara’. Noua noastra forma de expresie, care iși propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma sociopolitica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc”, scrie Cristian Diaconescu.

Diaconescu precizeaza ca in actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza dezvoltarea societatii romanesti.

„Vom avea suficient timp sa furnizam toate elementele care tin de functionarea si dezvoltarile ulterioare ale Miscarii Populare, asa ca pentru inceput va voi oferi liniile principale ale obiectivelor noastre: modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene și proatlantice ca unica soluție pentru Romania, reforma constituționala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educație orientat spre performanța, stat de drept eficient bazat pe principii constituționale solide, promovarea culturii romanești precum și stimularea afirmarii tinerelor talente, stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT și a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continuu cu romanii care traiesc in afara granițelor precum și identificarea oportunitaților pentru incurajarea acestora de a reveni acasa, strategii vizand incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-și pune competențele in slujba Romaniei”, anunta Diaconescu.

„Misiunea acestei fundații este deschisa tuturor celor care doresc sa promoveze o Romanie moderna”, se mai arata in postarea acestuia.

Consilierul Sebastian Lazaroiu a anuntat, de asemenea, ca se va alatura lui Diaconescu in demersul de infiintare a acestei fundatii. „Eu ma voi inscrie in FUNDATIA ‘MISCAREA POPULARA’. Cati dintre voi vor face la fel?”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Consilierul prezidential pe probleme de securitate internationala, Iulian Chifu, si-a anuntat si el adeziunea la proiectul lui Cristian Diaconescu. „Fireste ca ma voi alatura Fundatiei Miscarea Populara. Undeva trebuie reinceputa constructia unui pol de dreapta pentru viitor!”, scrie Chifu pe Facebook.

La numai cateva minute, si purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea, si-a anuntat intentia pe aceeasi retea de socializare de a se implica in Miscarea Populara a lui Diaconescu. „si eu subscriu”, anunta Oprea.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, intr-un mesaj postat pe Facebook 23 martie, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca „modul cum nu au inteles sa fie democrati” il face sa spuna acum „definitiv si pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”. Sambata dimineata, la inceputul conventiei PDL, presedintele declara: „Am venit cu sufletul la voi”.

Mesajul integral al presedintelui Traian Basescu:

„Am vazut finalul Conventiei PDL. Cred ca am fost cinstit cu acest partid cand i-am spus ca, dupa aceste alegeri, ne vom alege fiecare drumul. Modul in care n-au inteles sa fie democrati ma face sa spun definitiv si pentru totdeauna ‘Adio PD!’. Azi ne-am despartit. Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei.

Ma voi dedica constructiei unei solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, care nu fug cu urnele, care accepta dreptul democratic la contestatie. Nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL. PDL a putut fi tinut pe o directie democratica cata vreme a stiut de un lider autoritar. Imediat ce au simtit ca pot fi singuri, aripa fesenista a rabufnit. Conventia este proba ca 50% din partid este ancorat in  naravurile FSN. Adio PD! Adio PDL!

Luati-va drumul vostru, iar eu mi-l aleg pe al meu!”

Social

Arhiva stiri