Papa Francisc – Slujbă de Florii la Vatican

Papa Francisc – Catolicii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Floriile! La Vatican, Papa Francisc a oficiat liturghia la Bazilica Sfântul Petru. El a fost aşteptat de mii de credincioşi, cu ramuri de palmier şi măslin.

După liturghie, Papa Francisc a făcut turul Pieţei Sfântul Petru cu o maşină deschisă, a pupat şi a binecuvântat mai mulţi copii şi persoane bolnave. Noul papă, care şi-a început marţi oficial pontificatul, va transmite în scurt timp tradiţionala binecuvântare.

papa francisc-time-tv

Papa Francisc

Duminica Floriilor marchează intrarea catolicilor în Săptămâna Patimilor, cea mai importantă pentru credincioşi. Vaticanul a anunţat că în Joia Mare, Papa Francisc va oficia slujba într-o închisoare de minori, unde va spăla picioarele unor deţinuţi.

PAPA FRANCISC, SLUJBĂ FASTUOASĂ DE FLORII

Suveranul Pontif continuă astfel tradiţia din postul Paştelui, pe care a început-o pe când era arhiepiscop de Buenos Aires.

Actualul lider spiritual al celor peste 1,2 miliarde de catolici a fost ales în urmă cu aproape două săptămâni şi se bucură de o popularitate foarte mare, mai ales datorită spontaneităţii sale.

Stilul său simplu şi dezinvolt a fascinat întreaga lume, însă există oameni şi mai puţin încântaţi – membrii serviciilor sale de securitate.

La ceremonia sa de inaugurare, Papa Francisc s-a oprit de mai multe ori în piaţa San Pieto pentru a binecuvânta bolnavi şi copii.

Totodată, la scurt timp după ce a fost ales, Papa Francisc a decis că nu va merge cu maşina pregătită special pentru el, ci în microbuzul cardinalilor.

Ceea ce a dat peste cap planurile puse la punct pentru a-i asigura paza. Astfel că agenţii însărcinaţi cu protecţia sa se aşteaptă la orice din partea noului Suveran Pontif Francisc.

Social

Arhiva stiri