Rovana Plumb: Timbrul de mediu va fi plătit la revânzare

Masinile Euro 6, in momentul de fata, sunt scutite de la plata timbrului de mediu, dar vor fi supuse taxei de poluare peste cativa ani, la revanzare.

timbru-de-mediu-platit-la-revanzare-calculator-taxa-auto-2013-calculator-timbru-de-mediu-2013

Ministrul Mediului si al Padurilor, Rovana Plumb, a declarat la Radio Romania Actualitati ca autovehiculele echipate cu motoare Euro 6 vor fi supuse timbrului de mediu in urmatorii 3-4 ani.

Declaratia a venit in cadrul unei interventii telefonice prin care Plumb lamurea situatia automobilele cu motoare Euro 4 mai mici de 2.000 cmc inscrise in Romania in 2009, pentru care se va plati timbrul de mediu la revanzare, desi au fost scutite de plata taxei de poluare la acea vreme.

In aceeasi situatie se vor afla si automobilele cu motoare Euro 6, la vremea cand aceasta norma de poluare va fi inlocuita de alte reglementari legislative mai stricte, care nu vor mai prevedea scutirea motorizarilor Euro 6 de la plata viitoarelor taxe.

Ministrul Mediului a mai declarat ca se ia in calcul si posibilitatea transformarii timbrului de mediu intr-un impozit anual, care va fi calculat in functie de gradul de poluare.

CALCULATOR TIMBRU DE MEDIU – Calculează AICI: Timbrul de Mediu – 15.03.2013 – Noul CALCULATOR TAXA AUTO și acte!

Social

Arhiva stiri