Interviu cu Andrei Pîrvulescu și Alexandru Brendea, DP-ii ai filmului WhiteOut – VIDEO

whiteout-freeride-romania-sinaia-sonja-dragan-sonia-valentin-caciula-andrei-parvulescu-alexandru-bredean-jammal-breghy-timetv.ro-timetv-time-tv

 Acum câteva zile am avut plăcerea ca pe Time TV să publicăm un articol despre filmul WhiteOut, realizat de Andrei Pîrvulescu și Alexandru Brendea.

Andrei și Alexandru, deși au o vârstă destul de mică pentru această activitate, DP (Director Of Photography), au o experiență destul de mare. Mai multe detalii despre activitatea de până acum a celor doi și despre filmul WhiteOut găsiți în editorialul WhiteOut – un film din pasiune pentru natură, munte, zăpadă și ski. Echipa Time TV a fost  interesată de cum a început acest proiect independent, cum s-a ajuns la această echipă și ce așteptări au de la filmul WhiteOut! Avănd în vedere că este un interviu ca între prieteni vom vorbi cu cei doi pe numele lor de „scenă„:  Jammal și Breghy, cum mai sunt ei cunoscuți.

 

whiteout-freeride-romania-sinaia-sonja-dragan-sonia-valentin-caciula-andrei-parvulescu-alexandru-bredean-jammal-breghy-timetv.ro-timetv-time-tv

Time TV: Salut Andrei! Salut Alexandru! În primul și în primul rând, de ce WhiteOut?

Jammal și Breghy: De ce nu? Ski-ul pentru noi este o plăcere, și România este o țară frumoasă în care avem o mică fereastă pe an să ne bucurăm de munte și zăpada în forma ei cea mai pură.

Time TV: Cine a venit cu ideea proiectului WhiteOut?

Jammal și Breghy: Ideea proiectului a venit după ce am început să descoperim/vedem cât mai multe filme de ski făcute în afară. Fiind pasionați ai sporturilor de iarnă și a imaginii de film, ne-am spus că ar fi fain să încercăm să facem ceva de calitate și la noi în țară, pentru că avem locuri și oameni cu potențial mare.

Time TV: Care au fost motivele ce v-au determinat să începeți un astfel de proiect?

Jammal și Breghy: Motivele începerii unui proiect de genul defapt au fost unul singur și anume ne-am gândit cum să îmbinăm utilul cu plăcutul, pentru ca de fiecare dată când mergeam să ne dăm aveam în minte cadre sau situații din diferite filme de profil și ne gândeam căt de bine ar fi să filmăm anumite linii și peisaje.

Time TV: Cum ați reușit să strângeți echipa, de la dp-ii (directors of photography) la rideri, și care sunt aceștia?

Jammal și Breghy: Echipa s-a format cumva de la sine, eu (Breghy aka Alex Brendea) împreună cu Jammal aka Andrei Pirvulescu, suntem prieteni de ceva vreme, iar pe lângă asta am mai colaborat la diferite filmări, iar pe Sonia o urmăream de ceva vreme ca și rider-iță, până în punctul în care ne-a dat ea un semn că ar vrea să filmeze ceva iarna asta… zis și făcut, toate găndurile erau comune și totul parcă începea să prindă formă. Mai avem cațiva rideri, dar îi ținem ascunși momentan.

whiteout-freeride-romania-sinaia-sonja-dragan-sonia-valentin-caciula-andrei-parvulescu-alexandru-bredean-jammal-breghy-timetv.ro-timetv-time-tv

Time TV: Ce implică un astfel de proiect?

Jammal și Breghy: În primul rând un astfel de proiect implică multă dorință spre a-l realiza, asta pentru că este un proiect de foarte mare nișă pentru țara noastră, în al doilea rând implică foarte multă răbdare, deși totul este acolo pentru că pe munți nu-i mută nimeni, trebuie să ai condițiile propice, tot echipamentul la îndemână și cumva să fi gata să sari din pat la prima ninsoare. 

Time TV: Care au fost costurile unei astfel de producții și ce sponsori aveți? 

Jammal și Breghy: Putem să începem cu un zâmbet răspunsul la întrebarea asta? Nu aș vorbi despre costuri sau despre sponsori deoarece ne-am susținut singuri în tot ce am filmat până acum, motiv pentru care am reușit să avem doar 4 minute de material… 

Time TV: Ce echipament de filmare ați folosit? 

Jammal și Breghy: Am filmat cu echipamentul propriu : Panasonic AGAF101E, obiective Carl Zeiss, Canon 7D, GoPro , dar plănuim să folosim și pelicula, super16 și 8mm pentru anumite cadre.

Time TV: Unde s-au desfășurat filmarile și câte zile au durat? 

Jammal și Breghy: Momentan filmările s-au desfășurat în Azuga și în Sinaia, iar ca și durata au fost foarte scurte, 4 zile de filmare. Locații mai avem, dar sunt greu accesibile din diferite motive, și speram ca într-un viitor foarte apropiat să putem ajunge la ele.

Time TV: Au existat momente de pericol sau momente funny, în timpul filmărilor? Care au fost acestea?

Jammal și Breghy: Nu aș putea să spun că au existat momente de pericol, deoarece timpul a fost foarte scurt, ce pot să zic este că într-un fel pericolul era acolo vis-a-vis de echipamentul de filmare, nu e tocmai ușor să te cari cu ditai rucsacul și cu trepiedul pe toate pantele și prin nămeți. Tebuia să fim atenți să asigurăm echipamentul de fiecare dată. Momente funny au fost ca și la orice filmare, glumele și glumițele erau la ordinea zilei, altcumva nu poți să faci un proiect în care te lansezi singur. Singurul moment periculos de-a dreptul nu i s-a întâmplat niciunuia, dar a avut de suferit placa lui Jammal pentru că a luat-o „singură” la vale printre brazi și s-a ales cu niste „fracturi” 🙂

whiteout-freeride-romania-sinaia-sonja-dragan-sonia-valentin-caciula-andrei-parvulescu-alexandru-bredean-jammal-breghy-timetv.ro-timetv-time-tv

Time TV: Când va fi gata filmul WhiteOut?

Jammal și Breghy: E greu să ne dăm nouă un deadline, iar filmului în momentul de față mi se pare ceva fantastic să îi atribui un termen de genul. Lupta este între noi și „demonii” noștri interiori care trag de noi să terminăm proiectul. Toată lumea aștepta să vi cu un proiect de genul pe tavă, dar speram ca după acest material sponsorii să fie mai înțelegători. Sunt și oameni care ne-au ajutat și cărora ținem să le mulțumim.

Time TV: Cum aveți de gând să-l promovați? 

Jammal și Breghy: Forma de promovare cred că va fi în funcție de sponsorii sau oamenii care ar dori să susțină un asemenea proiect. Target-ul este unul mare, festivaluri, televiziuni de profil și nu numai, internet, etc. 

Time TV: Veți participa cu el la anumite concursuri?

Jammal și Breghy: Momentan cel mai mare concurs este cu posibilii finanțatori, iar apoi cred că am putea să ne gândim și la cele de profil.

Time TV: Ce așteptări aveți după lansarea filmului WhiteOut?

Jammal și Breghy: Momentan pentru noi cea mai mare așteptare ar fi să vedem că are un cap și o coadă, iar apoi, cu gânduri amițioase, în primul rând, să reușim să scoatem oamenii din casă, cel puțin pe cei care apreciază acest gen de ski.

Time TV: Va urma și WhiteOut 2?

Jammal și Breghy: :)))) și 3 și 4 dacă există surse sau mai bine zis resurse, noi ne dăm, noi filmăm, prietenii noștri fac cam același lucru, dacă am putea am sta pe ski și cu camera în spate toată iarna. 

Time TV: Ce planuri personale de viitor aveți? 

Jammal și Breghy: Planurile personale sunt legate tot de film, ne desfășurăm activitatea în mai multe ramuri ale cinematografiei, mai bine zis pe mai multe genuri de film și atuncea cumva, pe plan personal, tindem să ne perfecționăm cât mai mult în direcția asta și de ce nu, să ajungem acolo unde lucrurile pe care le facem și cele pe care visăm să le facem să prindă formă. 

Time TV: Mulțumim pentru interviul acordat și așteptăm cu interes filmul!

 Pentru cei care vor să vadă (sau să revadă) teaser-ul WhiteOut, până la apariția filmului, pot da play pe video-ul de mai jos!

Citește pe Time TV și:

WhiteOut – un film din pasiune pentru natură, munte, zăpadă și ski

Filmul – O lună în Thailanda – semnat Paul Negoescu, a câștigat premiul FIPRESCI – VIDEO

Un scurt-metraj motivational despre complimente si zambete – VIDEO

[Video] Bruno Aveillan, un fotograf, regizor si director de film extraordinar

 

Social

Arhiva stiri