Admitere 2013 – Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Miile de candidaţi care se vor înscrie anul acesta (2013) pentru admiterea la Academia de Poliţie vor avea parte de reguli speciale.

Mai puteți citi și: ADMITERE 2013 Academia de Poliție / CALENDAR, SUBIECTE, ORAR

Probele sportive, care sunt eliminatorii, se vor desfăşura sub ochii şi supravegherea părinţilor, care vor urmări totul de la tribunele instalate special în acest sens.

Academia-de-Politie-Alexandru-Ioan-Cuza

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

„Vrem să creştem transparenţa”, ne-a declarat, ieri, rectorul Academiei de Poliţie, chestorul Mihai Bădescu.

„Părinţii vor avea acces în Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, pe platoul unde se vor susţine probele eliminatorii la sport. Vom monta pentru ei o tribună special în acest sens. Concurenţii vor începe probele în plutoane de câte 160, părinţii se aşază în tribune în acest timp şi se schimbă odată cu noile plutoane. Vom asigura şi filmarea video a desfăşurării probelor şi, dacă vor exista contestaţii, vom avea dovezile necesare. În plus, vom avea instalaţii de semnalizare acustică pentru fiecare probă, care se va declanşa de fiecare dată când a fost atins baremul minim. La linia de sosire, candidatul va primi un bilet de ordine, i se va spune rezultatul probei şi va semna într-un registru special care va dovedi că a luat la cunoştinţă rezultatul probei şi este de acord cu el”, a mai precizat chestorul Mihai Bădescu.

Probabil că la originea acestei măsuri se află experienţa anilor trecuţi, când s-au încălcat regulile impuse de metodologia de admitere, s-au completat greşit borderourile de examen, iar candidaţii care ar fi trebuit, conform timpilor obţinuţi la probele sportive, să fie declaraţi respinşi au fost trecuţi.

Probe-sportive-Academia-de-Politie

Probe sportive Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

Examenul de admitere a început, anul trecut, în data de 20 iulie şi a constat în 2 probe eliminatorii (examenul medical şi proba sportivă) şi probele scrise, tip grilă, pentru testarea cunoştinţelor de limba română, istorie şi o limbă străină.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – etalon

Cea mai mare concurenţă va fi la specializarea Poliţie. Fetele vor avea acces liber la toate locurile puse la bătaie. Experienţa ultimilor ani arată că ele vor câştiga o mare parte dintre locuri. Este vorba despre 355 de locuri la Poliţie, 60 de locuri la Poliţia de Frontieră, 85 la Jandarmi, 25 la Penitenciare şi 50 la Pompieri (pe surse).

Academia-de-Politie

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

Aproape opt candidaţi pe loc (fete şi băieţi), la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

„Chiar vreau uniforma aia!”, şi-a spus tânăra Ruxandra Dima, după ce a ieşit de la examinarea medicală pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandu Ioan Cuza” din Bucureşti. Ţine să se facă poliţistă fiindcă… este foarte feministă. „Vreau să demonstrez că şi femeile pot să aibă aceleaşi meserii ca şi bărbaţii. Îmi place uniforma, ideea de ordine. Aş vrea să urmez specializarea Ordine şi Siguranţă Publică, astfel încât să pot ţine turmele în ordine. Iniţial m-am gândit la Mascaţi, dar am abandonat ideea”, ne-a spus fata.

Pentru cariera de poliţistă a făcut tot ce a fost omeneşte posibil: a învăţat pe rupte, s-a pregătit zdravăn la sport, timp de un an şi a slăbit aproape 10 kilograme.

Juramant-Academia-de-Politie-Alexandru-Ioan-Cuza

Jurământ Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

Acum e sigură pe ea: „N-am nici o şansă să clachez, nici o şansă”. Vizita medicală a trecut-o cu bine, dar au fost alte fete pe care comisia le-a respins doar fiindcă purtau ochelari sau aveau aluniţe prea multe. Zece fete au abandonat din primele minute, cum au intrat pe poartă şi au dat nas în nas cu 4.000 de candidaţi, fete şi băieţi. Li s-a făcut frică. Pe altă fată au respins-o fiindcă avea o boală de dinţi, povestesc părinţii pe margine.

Cât timp copiii au stat la examinare, părinţii au stat la poartă, şi-au făcut cruci şi au depănat amintiri despre filmele poliţiste din tinereţe.

Poliţist român în Congo: 3.000 de dolari pe lună, plus leafa din ţară

Mama Ruxandrei, însă, s-a gândit la altceva când a orientat-o spre Poliţie. Are un nepot poliţist care a făcut Academia, iar acum şefii l-au trimis într-o delegaţie de un an în Congo, să-i instruiască pe poliţiştii congolezi. Şi aşa a ajuns om avut – câştigă 3000 de dolari acolo, plus încă 3.000 de lei, leafa din ţară.

probe-eliminatorii-Academia-de-Politie

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

„Plus că, în calitate de poliţist, fiica mea va avea un bun statut social. După ce termină Academia primeşte automat şi repartiţie, nu mai trebuie să meargă pe la interviuri. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că, pe perioada studenţiei, nu plăteşte nimic, nici măcar cazare”, ne-a spus mama Ruxandrei. Şi-ar dori ca fata ei să se specializeze în criminalistică, mai ales că o admiră de mult timp pe Dr. G, o femeie legist dintr-un film documentar („Să vedeţi cum îi desface şi le face autopsia…da, este o meserie dură pentru o fată, dar care-i problema?)

Mămica Maria Dumitraşcu şi-a trimis fata la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” fiindcă aşa va avea un job sigur.

„Am auzit că, din cauza crizei, le-au tăiat sporuri şi poliţiştilor, dar asta este acum. Peste câţiva ani iar se schimbă lucrurile, cu siguranţă”, spune ea. Dar chiar şi aşa, în perioada asta merită să lucrezi mai degrabă la stat decât la patron.

După vizita medicală urmează probele sportive şi cele scrise.

Tot aici se mai desfăşoară şi admiterea la Facultăţile de Pompieri şi Arhivistică ( pe 19 iulie-2 august a fost anul trecut).

Probele eliminatorii au fost programate între 20 şi 26 iulie, tot anul trecut.

Vom reveni cu informații în legătură cu ADMITEREA la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Rămâneți pe TimeTV.ro! Nu uitați că avem și pagină de Facebook: TimeTV.ro pe Facebook și că avem nevoie de LIKE-ul dumneavoastră!

Mai puteți citi și: ADMITERE 2013 Academia de Poliție / CALENDAR, SUBIECTE, ORAR

Social

Arhiva stiri