Papa Francisc și-a început PONTIFICATUL

Papa Francisc a coborât de mai multe ori în mijlocul celor 200 de mii de pelerini strânşi în Piaţa Sfântul Petru. Printre ei, şi români.

Papa Francisc este o persoană foarte puternică, este foarte bun la inimă, se vede că ţine mult cu poporul şi poporul îl iubeşte, îl vrea”, declară un român din mulțime.

După ce a făcut turul pieţei Sfântul Petru, noul Suveran Pontif, Papa Francisc, a intrat în Basilică pentru a se reculege preţ de câteva momente.

Papa-Francisc

Papa Francisc

El s-a rugat la mormântul Sfântului Petru, unul dintre fondatorii Bisericii Catolice.

PAPA FRANCISC ŞI-A ÎNCEPUT PONTIFICATUL

Noul lider al Bisericii Catolice, Papa Francisc, a apărut din nou în faţa credincioşilor, pentru a primi însemnele papale: paliumul şi inelul pescarului.

Papa Francisc a oficiat apoi prima sa liturghie ca lider spiritual al celor peste 1.2 miliarde de catolici.

Papa-Francisc

Papa Francisc

Aveţi grijă de inima voastră, pentru că de acolo vine şi binele şi răul, le-a spus Papa Francisc celor mulţi aflaţi în piaţa Sfântul Petru. Şi a mai făcut un lucru.

A cerut ajutorul celor care au puterea, în aceste zile, pentru a-i ajuta pe cei săraci, pentru că, până la urmă, asta înseamnă puterea, să te pui în serviciul celor mulţi, a spus astăzi Papa Francisc în liturghia de inaugurare din piaţa Sfântul Petru.

Pentru mai multe informații legate de Vatican sau de noul Papă, puteți intra pe vatican.va, site-ul oficial al Vaticanului.

Papa-Francisc

Papa Francisc

Social

Arhiva stiri