La rascruce de drumuri. Care te va duce spre adevaratul destin?

La o vreme chiar crezusem ca viata asta ar fi o porcarie, sau cel putin menita pentru cativa privilegiati, asa ca-n filmele americane. Ar fi inutil si chiar plictisitor sa-ti insirui experienta mea intreaga, presarata cu esecuri si dezamagiri de-a lungul anilor, astfel ca am sa te teleportez pe tine cititorule exact in punctul in care m-am trezit, sezind pe-o borna la rascrucea drumurilor mele. Eram trecut cu mult de 45 de ani, nauc si fara vlaga, si chinuit de-o indaratnica intrebare : fi-voi in stare sa schimb cursul vietii mele, sau voi continua sa bijbai pe acelasi drum – in aparenta cunoscut si familiar – dar in realitate complet strain mie cel profund, dar coplesit de mastile cu care ma-nzestrasera colocatarii din colivia colectiva. Eu, sau mai bine zis acea proiectie a vointei mamei si a societatii ajunsese iata la rascruce, cerind ajutor de data aceasta cu toata forta si-ncordarea : « Oare acesta sa fie rolul meu pe lume si sunt eu de acord cu el ? » Realizarea sau constientizarea proprie-mi nefericiri fusese primul pas pe drumul libertatii mele, si astfel incolti convingerea ca voi lua masuri urgente de schimbare.

Dan Danila

Dan Danila – Destin

Nu vreau sa spun aici ca ar fi chiar simplu sa ne descoperim drumul in viata sau chemarea. Fiecare dintre noi isi da silinta intr-un fel sau altul, fara a sti prea bine unde si ce sa facem. Desi solutia acestor framintari se afla intotdeauna in adincul nostru, acea intelegere de sine nu e un lucru usor sau la indemina fiecaruia. Ce simplu ar fi sa ne descoperim acel talent unic – de care vorbeam mai inainte – chiar din adolescenta, sau de ce nu, chiar din copilarie … si sa activam acele mecanisme sau parti din noi care ne coloreaza viata, ne conecteaza la Sursa si dau un inteles aceste existente. Ma repet, – deci nu am pretentia ca acest periplu de autocunoastere va fi unul usor, ci chiar din contra – daca ati decis sa puneti mina pe fraiele vietii voastre si sa va indreptati spre o directie noua, o sa va regasiti foarte curind pe un drum de tara desfundat, cu hopuri si cu baricade. Problema este ca acest drum neasfaltat e singurul ce duce la intilnirea cu destinul nostru, e singurul ce ne va oferi o viata vibrind de energie, si de satisfactii. Toti acei ce constienti sau nu, vor alege drumul neted, comfortabil, vor sfirsi inevitabil in colivia mediocritatii.

Daca toti am avea norocul sa fim descoperiti de parinti si educatori, si indrumati de mici pe calea buna, cit efort ar scuti omenirea in drumul ei spre intilnirea cu destinul. E greu sa intrevedem un asemenea succes la scara mondiala, desi unele natiuni isi dau mai mult silinta in acest domeniu. Citi ani de ratacire si esec as fi scutit daca parintii sau educatorii mei m-ar fi ghicit si indrumat pe calea mea si nu pe aceea ce le parea lor profitabila.

Ce singur m-am simtit, si ce mare nevoie as fi avut la anii tineretii de un indreptar ca acesta, cu stiinta de a te descoperi pe tine insuti, cu arta de a da un sens si o directie vietii.

DESTIN – Un articol de DAN DANILA – CANADA.

Rubrica “Scrie si tu!” este rubrica ta. Time TV iti da posibilitatea sa te exprimi, sa-ti faci auzite parerile, iar in cazul in care ai surprins un eveniment, ai fost martor la o nedreptate poti trimite materialele fotografiate sau filmate la adresele (facebook, google+, linkedin, twitter), pe adresa redacției contact@timetv.ro sau chiar pe site-ul TimeTV.ro.

Vezi pe Time TV mai multe stiri din rubrica SCRIE SI TU!

Reteta succesului: 10 Ingrediente pentru a reusi in viata – TimeTV.ro,

Primii pasi spre mare. Lectii de YACHTING cu Constantin Lascu,

Cum sa ne pictam viata in culori

Social

Arhiva stiri