Pagani Huayra, maşina zeului vântului

Pagani Huayra 1

Cu modelul Zonda, Horacio Pagani s-a impus drept unul dintre constructorii de referinţă în lumea maşinilor supersportive, exclusiviste. Ultima sa creaţie, Huayra, duce mai departe reputaţia carosierului italian: un design absolut senzaţional, o calitate fără reproş, motor V12 de origine AMG, 6.0 litri, biturbo, 730 CP, acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3.2 secunde, viteză maximă 370 km/h.

Pagani Huayra 3

Denumirea modelului ascunde o veche legendă Aymara, populaţie sud-americană cu originile în jurul lacului Titicaca, cu două secole înaintea erei noastre. Legenda spune că Huayra, zeul vântului, era atât de puternic încât putea ridica apele lacului Titicaca şi le arunca pe pământuri, făcând astfel solurile fertile. Departe de a fi doar o banală alegere de marketing, numele ultimului supercar Pagani are o însemnătate  aparte pentru creatorul său: legenda i-a servit drept inspiraţie pentru a dezvolta un automobil care să fie la fel de fluid şi agil ca vântul. Huayra.

Pagani Huayra 2

Prestige Imports of Miami, unul dintre importatorii americani ai exoticei mărci italiene, a creat un film publicitar un pic altfel decât reclamele cu care suntem obişnuiţi, pentru a promova supercarul Huayra. Iar titlul nu putea fi altul decât “God of wind” (Zeul vântului). Vezi video mai jos.

Citeşte pe Time TV şi:

LaFerrari, primul supercar hibrid de la Maranello VIDEO

Social

Arhiva stiri