Cum gandesc barbatii carora le plac sanii mari. Vezi ce au descoperit cercetatorii

Oamenii de stiinta au descoperit ce gandesc barbatii care prefera femeile cu bustul mai mare. Cercetarea a fost publicata in jurnalul stiintific „Archives of Sexual Behavior”.

Cum-gandesc-barbatii-carora-le-plac-sanii-mari

Studiul a fost efectuat pe 361 de barbati caucazieni din Marea Britanie. Voluntarilor li s-a cerut sa se uite la 5 femei randate in 3D, dupa care li s-a solicitat sa spuna care dintre ele este mai atragatoare. Femeile erau identice aproape in totalitate, singura diferenta fiind in ceea ce priveste dimensiunile bustului, scrie descopera.ro.

Oamenii de stiinta au subliniat ca alte studii efectuate cu ajutorul aparatelor de eye-tracking au demonstrat faptul ca atunci cand barbatilor le este prezentata o imagine din fata a unei femei, majoritatea vor privi o perioada mai lunga de timp sanii si partea superioara a corpului decat oricare alta parte a trupului femeii.

Participantii la studiu aveau posibilitatea sa vada imaginile din toate unghiurile posibile. Majoritatea barbatilor, 32,7%, au ales imaginea din mijloc, in care femeia avea un bust mediu ca dimensiuni, drept cea mai atragatoare. Femeile cu sanii mari (24.4%) si foarte mari (19.1%) s-au clasat pe locurile urmatoare.

Voluntarii au fost rugati apoi sa completeze un sondaj care testa atitudinile lor fata de femei. Cercetarea urmarea trei aspecte diferite: atitudinile generale fata de femei, ostilitatea fata de femei si „sexismul benevolent” (denumire ce se refera la acele stereotipuri despre femei ce sunt aparent pozitive, dar care pot fi de fapt daunatoare in contextul egalitatii intre sexe).

Barbatii care adoptau cu tarie atitudini sexiste fata de femei, care priveau femeile ca pe niste obiecte si care erau mai ostili fata de femei idealizau, totodata, sanii de mari dimensiuni„, au explicat cercetatorii.

PROMOVEAZĂ-TE pe TimeTV.RO

Social

Arhiva stiri