Pentru Moş Ene, de ziua lui!

ziua-somnului-time-tv

Mă întreb dacă în curând vom avea şi o „zi internaţională a mersului la toaletă”. În ultimul timp tot aud de aniversări de acest gen, bizare şi exagerate. Cine oare stabileşte acest calendar? Nu ştiu. Ştiu sigur că e un soi de etichetare proastă şi inutilă. O colectivizare forţată a unor idei de marketing al sentimentelor, cotidianului, normalităţii.

Da, astăzi ar fi ziua internaţională a somnului. Sau se referă la Moş Ene, ‘ăl de vine pe la gene. Noroc că nu ştiu americanii de el, că l-ar transforma în vreun prilej de a mai face bani şi vâlvă, cam ca alţi moşi celebri.
Ei bine, pentru mine şi cred că pentru un procent sănătos din populaţie, fiecare noapte e a somnului. Acel moment dulce, când e întuneric şi linişte, corpul ţi se înmoaie uşor şi perna e cel mai drag obiect. Iubesc somnul şi-l celebrez de fiecare dată când mă cheamă, languros şi moale. Nu văd relevanţa unei zile a somnului. Ce ar trebui să faci de ziua somnului? Să dormi, să bei în cinstea lui, să cumperi somnifere nevestei?

Siesta e celebrată de mult şi la noi şi cam peste tot, pentru cei cărora programul le permite. Şi-apoi de ce să dormi o zi întreagă? Se ştie că somnul de zi nu se compară cu cel de noapte. În plus ar fi cam greu şi cam împotriva curentului, nu în sensul teribilist al expresiei.
De aşa-zisa zi a lui Moş Ene, eu îi urez viaţă şi mai lungă şi să nu iasă la pensie, nici atunci când voi ieşi eu.

Social

Arhiva stiri