Particula lui Dumnezeu, aproape confirmata. Savantii sunt 99% siguri ca au descoperit-o VIDEO

Particula lui Dumnezeu a fost anuntata oficial inca din iulie anul trecut. Acum expertii de la Acceleratorul de Particule din Geneva au procesat o cantitate mai mare de date si spun ca gradul lor de certitudine a crescut.

particula-lui-dumnezeu-descoperita-la-cern

Fizicienii de la CERN au anuntat astazi ca sunt 99% siguri ca au descoperit particula subatomica pe care o cautau de aproape jumatate de secol, aceasta descoperire care va concura cu siguranta la mult ravnitul Premiul Nobel.

Fara acest boson lumea nu ar fi fost posibil, intrucat el da masa materiei.

In luna iulie a anului trecut, savantii de la CERN au anuntat ca au gasit o particula ce parea sa fie bosonul Higgs, insa nu stiau daca au descoperit una sau mai multe particule cu un rol asemanator. Au spus atunci ca sunt siguri in proportie de 99,9999%.

Acum, dupa ce au reusit sa analizeze toate datele oferite de acceleratorul de particule, expertii au concluzionat:

„Rezultatele preliminare dupa ce am analizat toate datele din 2012 sunt magnifice si in acest moment mie imi este clar ca discutam despre bosoul Higgs, totusi, mai e cale lunga pana vom sti exact ce tip de boson Higgs este”, a declarat Joe Incandela, de la CERN.

Denumit si „particula lui Dumnezeu” pentru ca ar reprezenta fundamentul vietii in Univers, bosonul Higgs a fost adus prima data in discutie in 1964, reprezentand ceea ce lipseste din ecuatia aparitiei corpurilor si vietii in Univers.

Fara aceasta descoperire, in care s-au investit miliarde si miliarde de dolari, aproape toate teoriile fizice moderne, construite in ultimele decenii, erau puse sub semnul intrebarii, pentru ca nu puteau fi demonstrate in realitate.

Social

Arhiva stiri