Fondatorul Fisker Automotive, Henrik Fisker, a demisionat

Henrik Fisker, fondator şi preşedinte al companiei care îi poartă numele, a demisionat din funcţie în urma neînţelegerilor cu echipa de management a Fisker Automotive, privind strategiile de viitor ale companiei. Demisia este confirmată şi de un comunicat oficial transmis presei de Fisker Automotive.

Henrik Fisker si Fisker Karma

Compania se afla deja într-o situaţie delicată: singurul său model, hibridul Karma, a fost pus în vânzare în 2011. De atunci s-au comercializat mai puţin de 2000 de unităţi, vânzările fiind afectate şi de unele probleme de fiabilitate. Furnizorul de baterii A123 a dat faliment, fapt ce a dus la sistarea producţiei modelului Fisker Karma în iulie 2012. O altă lovitură pentru compania producătoare de maşini hibride a venit din partea guvernului american, care a suspendat un împrumut în valoare de 529 milioane de dolari, pentru dezvoltarea de tehnologii avansate, în urma vânzărilor slabe înregistrate de Fisker.

Fisker Karma

Toate acestea au dus la amânarea pe termen indefinit a începerii producţiei unui model mai mic, botezat Atlantic (o prezentare a acestui model va urma în curând pe Time TV, după cum v-am promis). Aceeaşi soartă o are şi varianta break a lui Karma, denumită Surf. Există însă o rază de speranţă pentru supravieţuirea firmei: surse din industria auto susţin că producătorul chinez Geely, care are deja în portofoliu firma suedeză Volvo, este din ce în ce mai interesat de achiziţionarea Fisker Automotive.

PROMOVEAZĂ-TE pe TimeTV.RO

Social

Arhiva stiri