Francesco Jorge Bergoglio este Conducătorul Bisericii Catolice! Numele său nou: Papa Francisc I – VIDEO

noul-pontif-time-tv

Biserica Catolică are un nou Papă: argentinianul Francesco Jorge Bergoglio este cel ales de Conclav. Numele pe care și l-a ales este Papa Francisc I. Prospătul Suveran are 76 de ani și este primul sud-american ales ca Șef al Bisericii Catolice. Episcopul de Buenos Aires este primul Papă iezuit (membru al Ordinului de Călugări Catolici ăntemeiat de spaniolul Ignațiu de Loyola pentru combaterea Reformei și întărirea puterii papale) și provine dintr-o familie de italieni.

”Vin de la capătul lumii”, a fost exclamația noului Pontif.

Dorința noului Papă: ”Să fim împreună o mare familie!”

Fumul alb, ieșit miercuri seară pe coșul Capelei Sixtine, a anunțat decizia conclavului reunit marți în vederea votării noului conducător al Bisericii Catolice. Mult-așteptatul anunţ „habemus papam” și prezentarea noului Pontif s-a făcut la balconul Capelei Sixtine. Alegerea finală a fost făcută după al cincilea vot care a avut loc în cadrul Conclavului. Prima zi a întrunirii cardinalilor electori s-a încheiat fără rezultat.

Cei 115 cardinali electori au depus jurământul de păstrare a secretului votului pe durata Conclavului.

Noul Papă și-a ales numele pe care îl va purta în perioada pontificatului său, numele unui predecesor sau unui sfânt fiind opţiunile care s-au oferit celui de-al 266-lea Suveran Pontif din istorie.

Social

Arhiva stiri