Restructurare in sistemul sanitar: Directiile de sanatate publica judetene si CAS judetene vor fi desfiintate

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, marti, ca directiile de sanatate publica judetene si casele de asigurari de sanatate judetene vor fi desfiintate in zilele ce urmeaza.

Restructurare-in-sistemul-sanitar-Directiile-de-sanatate-publica-judetene-si-CAS-judetene-vor-fi-desfiintate

Restructurarea aparatului birocratic din Directiile de Sanatate Publica judetene si Casele de Sanatate judetene este una dintre solutiile gasite de ministerul Sanatatii la solicitarea premierului Victor Ponta de a reduce cu 15% cheltuielile de personal si cele cu bunuri si servicii, scrie rtv.net.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca masura desfiintarii directiilor de sanatate publica judetene si CAS judetene va aduce economii la buget, iar banii astfel economisiti vor merge la pacienti prin programele nationale de sanatate.

Eugen Nicolaescu nu a dorit sa precizeze ce se va intampla dupa desfiintarea DSP-urilor, dar surse din aparatul administrativ al sistemului sanitar si din Ministerul Sanatatii au confirmat pentru HotNews.ro ca cele 42 de DSP-uri vor fi transformate in 8 directii regionale.

In zilele urmatoare este asteptat ca Ministerul Sanatatii sa emita un proiect de lege si apoi sa fie pus in dezbatere publica. Ministrul Nicolaescu a precizat ca are sprijinul Guvernului in ceea ce priveste aceste masuri. Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa prezinte propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul si a cheltuielilor cu bunuri si servicii, solicitarea fiind formulata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Citeste pe Time Tv si alte articole din categoria SANATATE

PROMOVEAZĂ-TE pe TimeTV.RO

Social

Arhiva stiri