Folia de doar 1 euro care încarcă smartphone-urile cu energie solară

Francezii de la Wysips au prezentat la Mobile World Congress, în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina, la un preţ incredibil de doar 1 euro, conform AFP.

smartphone-folie-energie-solara

Folia de doar 1 euro care încarcă smartphone-urile cu energie solară

Inventatori de la Wysips speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului.

CEO-ul Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce.

„Cu 10 minute la soare veţi putea comunica 2 minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de 6 ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă”, a spus el.

De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri şi când acestea se descarcă în momente în care sunt necesare pentru a face plăţi.

În regiuni ale lumii aflate încă în dezvoltare, folia fotovoltaică ar putea avea un impact şi mai mare, a afirmat Deblois.

„Africa ne interesează ca piaţă, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar în proporţie de 40%”, a declarat el.

Wysips intenţionează să licenţieze tehnologia producătorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clienţilor prin preţul final. Costul foliei este, însă, de numai 1 euro pe bucată, a precizat Deblois.

O linie de producţie cu o capacitate de 8 milioane de unităţi anual este pregătită în Franţa pentru a începe producţia în aprilie.

După ce producătorii de telefoane vor începe să-şi fabrice singuri foliile necesare, Wysips intenţionează să folosească fabrica din Franţa pentru a introduce tehnologia şi la alte produse.

Social

Arhiva stiri