Reteta succesului: 10 Ingrediente pentru a reusi in viata – TimeTV.ro

Reteta succesului – 10 Ingrediente pentru a reusi in viata

 Fiind un emigrant ca multi altii in cautarea unei lumi mai bune, am avut si eu parte de avatarurile cu care se confrunta orice cautator de ideal pe un tarim strain, fara nici un ajutor sau sprijin, doar purtator al magicei sperante sau credinte ca intr-o buna zi lucrurile se vor aranja intr-un fel sau altul…

Dar lucrurile nu s-au aranjat asa usor, si intr-un final am inteles ca trebuie sa invat tainele unei stiinte la care eu nu avusesem acces pina atunci, stiinta fauririi si promovarii unei entitati individuale cu talentul si calitatile aferente, entitate ce s-ar putea vinde intr-un final ca marfa. Mi-au trebuit ani de zile si efort sustinut ca sa ajung sa-mi controlez propriul destin, sa-mi deschid propria afacere de turism in Canada si sa public prima mea carte Frontieristii, care iata va participa anul acesta la Tirgul de carte de la Paris.

Pornind de la ideea ca s-ar putea sa te ajute si pe tine cautatorule, sau macar sa-ti mai reduca din avatarurile propriei descoperiri, am scris aceasta carte indreptar.

As vrea si sper ca aceste rinduri sa-ti usureze calea spre propria-ti minte si imaginatie pentru a descoperi ideea, ideea ce-ti va calauzi pasii in periplul tau cel pamintean. Fii pregatit pentru un drum lung si anevoios, presarat cu santuri si oprelisti, dar stai pe el, nu renunta caci e al tau si te va scoate la lumina. Cind deznadejdea iti va da tircoale, atunci sa stii ca esti pe aproape si ca exprimi si imparti cu noi si lumea toata, expresia ta cea mai completa si mai brilianta. Pentru a putea-nfrunta golgotele ce stau in fata noastra, si tu si eu, si toti avem nevoie de o noua angajare, de-un fel de viata diferit de cel de pina-acum !

Citeste cu atentie si asimileaza aceasta reteta de succes, pe care ti-o propun in rindurile ce urmeaza, caci este verificata si da roade garantate. Este in mare chintesenta a tot ce am invatat de-a lungul anilor aici in America, unde nu cred ca e nevoie sa-ti mai spun ca activeaza cele mai bune scoli de business si cei mai nastrusnici antreprenori din lume. Aici s-au petrecut cele mai faimoase istorii de reusita in viata si afaceri de pe planeta noastra, aici am avut si eu sansa sa invat de la cei mai mari experti in materie de marketing, de auto-motivare si control al mintii, de management si de vinzari.

Din toata aceasta stiinta, din tonele de material pe care le-am acumulat in timp(time), am alcatuit aceasta reteta de succes pe care ti-o impartasesc si tie, pentru ca tot aici am invatat ca egoismul nu-si are loc in lumea afacerilor curate sau oneste, ca trebuie sa transmit si altora aceste cunostinte, pentru ca lumea sau planeta sa devina mai buna, mai prospera si mai inteleapta. Buchiseste fiecare ingredient in parte si zaboveste acolo unde duci lipsa cea mai mare, dar tine minte ca fara sa aplici in practica pas cu pas ceea ce-i scris mai jos, nu vei ajunge prea departe si vei ramine cu-o frustrare sau cu un gust amar, asa ca dupa un bors de peste in care ai uitat sa bagi o ceapa, sau ti-a lipsit mujdeiul de la urma. Iti spun aceste lucruri pentru ca fiecare ingredient din ciorba ce urmeaza e foarte important si trebuie sa-I atribui atentia cuvenita, de vrei la urma sa oftezi de satisfactie si sa scoti dopul la o sticla de Muscat sau de Cotnari.

Acum ca stii despre ce-i vorba tine privirea sus si pieptul scos, caci ai pasit in arena, luptatorule !

dan_danila_reteta_succesului_frontieristii

DAN DANILA – Reteta succesului

PRIMUL INGREDIENT – CONSTIENTIZARE

Ti-ai pus vreodata intrebarea cititorule, macar o data pina la gasirea acestor randuri : Oare ce-as vrea sa fiu sau sa realizez in viata ? – asa ca-n jocul acela din copilarie cand dascalii se amuzau pe seama noastra testindu-ne imaginatia : « Tu ce vrei sa fii cand te faci mare ? » Unii vroiam cosmonauti, altii pompieri sau politisti, sau mame gospodine,… ce vasta ne era imaginatia in faza aceea cruda a constiintei noastre si cat de limitata devenise o data cu avansarea in varsta, – in loc sa fie tocmai invers – … Oare de ce ?…

Vinovatul se dovedi a fi realitatea noastra ce ne impusese tot felul de constringeri si oprelisti : ori lipse materiale sau prejudecati familiale, ori anturajul si mediul in care viata ne impinsese cu sau fara voia noastra, ori morala sau regulile de convietuire in societate. Nu stiu ce-oi fi raspuns acelei intrebari sugubete in primii ani de scoala, cert este ca m-am trezit un fel de inginer, la anii in care constiinta de sine mi se activase. De ce acel fel de inginer si nu altceva ? Pentru ca asta putuse sa-mi ofere mama la scoala din orasul nostru, dar nici eu nu manifestasem vreo dorinta sau inclinatie oarecare. Desi facusem acea inginerie in tara, fara convingere si absolut fara chemare, mintea-mi cea inselatoare imi dicta ca asta sunt eu, ca asta e identitatea mea. Imi era frica de schimbare si astfel am ratacit dintr-un esec intr-altul ca o epava in deriva. Dupa mai mult de o decada, satul sa mai lovesc pereti cu capul, am inteles ca sunt pe-un drum gresit, caci n-am fost si nu voi fi niciodata inginer. Cat de greu urma sa-mi fie pentru ca o luasem pe un drum gresit, aveam sa aflu mai tarziu pe propria-mi piele.

Un articol de DAN DANILA – CANADA.

Ramaneti alaturi de noi pentru a afla restul ingredientelor spre calea succesului.

Rubrica “Scrie si tu!” este rubrica ta. Time TV iti da posibilitatea sa te exprimi, sa-ti faci auzite parerile, iar in cazul in care ai surprins un eveniment, ai fost martor la o nedreptate poti trimite materialele fotografiate sau filmate la adresele (facebook, google+, linkedin, twitter), pe adresa redacției contact@timetv.ro sau chiar pe site-ul TimeTV.ro.

Vezi pe Time TV mai multe stiri din rubrica SCRIE SI TU!

Citeste pe Time TV si:

Yachting: Jurnalul unui VELIST. Sosirea la Pointe a Pitre

Steaua,16-imile Europa League, bucuria suporterilor din Piața Universității VIDEO

Legătura dintre trup, suflet și spirit

Social

Arhiva stiri