Cauți și nu mai găsești? Un obicei vechi și urât e la mijloc! – VIDEO

furt-telefoane-time-tv

“Învățăm din greșeli”, o lozincă veche, supărătoare, de obicei, dar adevărată de cele mai ulte ori. Excepție fac cei care deși greșesc tot nu învață sau cei care nu își recunosc greșelile. Asta e o altă discuție. Unde vreau să ajung de fapt? La întrebarea: De ce se fură?

Până ieri, nu prea am avut de-a face cu sentimentul urât de om care caută un lucru și realizează șocat și cu stupoare că nu îl mai găsesște si nu pentru că l-a pierdut, ci pentru că i-a fost luat.
În câteva minute treci de la disperare (”Unde talpa mea l-am pus?”), când cauți și unde nu ai mai căutat vreodată, la negație (”Nu se poate, trebuie să-l găsesc!”), la șoc (”Băi, chiar nu e!”), la furie (”Beep beep beep”), la acceptare (”Mi l-au furat!”) la autoînvinovățire („Nu trebuia să îl port in buzunar!!!” sau „Trebuia să fiu mai atentă”) și până la resemnare (”Și-acum ce fac?”).

Că e vorba de 10 lei, o agendă, un portofel sau telefonul mobil, e lucrul tău și te simți frustrat și dezamăgit când un străin îndrazneste să și-l insuseasca brusc, josnic și brutal.
Rezultatul unui moment de neatenție pentru tine și inspirație răutacioasă pentru hoț? O zi proastă, categoric pentru păgubit, și una productivă, pentru cei cu degete lungi și zero scrupule.
Si eu care nu îndrăzneam sa spun că nu am avut probleme în București, când ii auzeam pe prietenii mei sau pe colegi care se plangeau de fel de fel de experiențe nu prea plăcute de prin capitală.
Nu am să încep acum să țin o predică, mai plictisitoare și fadă, ca a unor preoți, după slujba de duminică, despre furt și consecintele lui. Acest obicei e de când lumea. Oamenii sunt capabili de lucruri oribile când sunt convinși că au un motiv mai mult sau mai puțin serios, real.

Am să fac un lucru constructiv! Am învățat, în primul rand că nu trebuie să mai spun „Eu și tehnologia? Baba și mitraliera”. Astazi pâna și babele se descurcă cu mitralierele. Dacă aș fi fost mai „tehnologizată”, aș fi știut că există un anumit progrămel de securitate pentru telefoane mobile. Apoi, că da, se fură și de la mine din buzunar, fără ca hoțul să facă scolioza pâna la el, după cum credeam. Diiing s-a aprins beculețul, dar prea tarziu.

Ei bine, acum știu că dacă te înconjoara patru barbați, nu tocmai zambitori și bine intenționați, nu înseamnă că se pregătesc să coboare sau că e aglomerație. Învățăm, învățăm, prin mijloace mai plăcute sau mai neplăcute. Celor care nu știau despre cum să-și găsească mereu telefonul mobil, oriunde ar fi, le sugerez ceva mai multă atenție și:

Mai citeste pe TimeTv si :

Despre gandaci cu doua picioare, cu sila
România, ținta de darts a Franței. Premiile César, prilejul pentru a arunca “proiectilele ironice” – VIDEO

Social

Arhiva stiri