Germania ne dă un șut în fund. România se îndepărtează din nou de Schengen

România se îndepărtează din nou de Schengen, pe fondul certurilor de la Bucureşti. Ministrul german de interne anunţă că ţara sa se va opune aderării României şi Bulgariei la apropiatul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne.

germania-se-opune-romaniei-pentru-shenghen

Declaraţia a venit la putin timp după ce şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, a anunţat că, în cazul în care nu va fi primită acum în Schengen, România nu mai este interesată de acest proces. Declaraţie aprobată şi de şeful guvernului, dar criticată dur de către preşedintele Traian Băsescu.

Ministrul german de interne evoca posibilitatea folosirii dreptului de veto al tarii sale impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich a declarat că : „Nici posibilitatea de aderare parţială cu frontierele aeriene şi maritime nu mai este de actualitate. Extinderea spaţiului Schengen va fi acceptată de cetăţenii noştri numai dacă vor fi îndeplinite condiţiile esenţiale pentru acest pas, ceea ce acum nu este cazul”.

În acelaşi timp, oficialii ministerelor de externe şi de interne din România cer statelor care se opun aderării la Schengen să-şi argumenteze poziţia.

La finalul săptămânii trecute, şeful diplomaţiei române Titus Corlăţean a făcut o declaraţie neaşteptată referitoare la admiterea României în spaţiul Schengen.

Ministru de Externe Titus Corlățean a declarat că: Nu mai sunt interesat de acest proces. Așa cum am trăit fără schengen , putem trăi în continuare. Prezentăm, scoatem pasaportul, companiile, inclusiv cele occidentale, vor pierde bani. Și dacă UE va dori la un moment dat să, sau cei care se opun, să invite Romania, s-o facă.

Citeşte pe Time TV şi: “Frontiere inteligente” pentru spaţiul Schengen, propunerea Comisiei Europene

Social

Arhiva stiri