Dacia Duster cucereşte Marea Britanie: vezi primul test cu varianta cu volan pe dreapta, ce premiu a câştigat şi ce noutăţi aduce

Jurnaliştii englezi de la Carbuyer au testat Dacia Duster, versiunea cu volanul pe partea dreaptă. Înainte să vizionaţi clipul este bine să ştiţi un lucru: spre deosebire de clasicele teste în care maşina este full-option, Mat Watson, unul dintre cei mai bine cotaţi jurnalişti de presă auto din Marea Britanie, a optat pentru modelul de bază. Adică exact modelul care să reflecte preţul din reclame: 8.995 lire sterline. Asta înseamnă un Duster cu tracţiune faţă, fără aer condiţionat, sistem audio, proiectoare sau banchetă fracţionabilă. Surprinzător sau nu, Dacia Duster a impresionat, fiind desemnată de siteul carbuyer.co.uk „Maşina Anului 2013„, înaintea unor nume sonore recent lansate: Seat Leon, Skoda Octavia III, Mazda 6.

Dacia Duster test carbuyer Mat Watson

Foto: carbuyer

Ce mă bucură şi mai mult este obiectivitatea testului. Spre deosebire de stilul zeflemitor, cu glume nu întotdeauna apreciate, al celor de la Top Gear, Mat Watson prezintă extrem de exact părţile proaste sau bune ale SUV-ului românesc. Fără glume despre români, despre ţigani, carne de cal sau vaci putere, doar un test auto făcut ca la carte. Putem chiar spune că Watson este fan Duster, fiind singurul jurnalist de până acum care s-a obosit să explice punctajul slab obţinut de Duster la crash-testele Euro NCAP.

Ce noutăţi aduce varianta britanică a Duster-ului? Ei bine, o nouă planşă de bord. Probabil o vom vedea şi pe versiunea facelift a Daciei Duster, programată să apară în acest an, poate chiar săptămâna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva. De asemenea, butoanele pentru acţionarea geamurilor electrice se află pe feţele interioare ale uşilor, în loc de consola centrală.

Dacia Duster plansa de bord

Foto: carbuyer

Mat Watson nu este la primul test cu Dacia Duster, britanicul încercând anul trecut pentru AutoExpress un Duster în versiune 4×4.

Citeşte pe Time TV şi:

Ce parere au englezii despre Dacia Sandero VIDEO

Social

Arhiva stiri