Papa Benedict al XVI-lea a părăsit tronul pontifical – VIDEO

demisia-papei-benedict-time-tv

Zi istorică pentru Vatican, joi, când, pentru prima dată după şapte secole, un papă, şi anume Benedict al XVI-lea, coboară, în mod voit, de pe tronul Sfântului Petru.

„Vă mulţumesc pentru dragoste şi pentru susţinere. Puteţi experimenta permanent bucuria de a-l pune pe Hristos în centrul vieţilor voastre!”, a scris Papa Benedict la ora 17.02 (18.02, ora României), imediat după plecarea de la Palatul Pontifical. Contul de Twitter al Papei Benedict a fost închis imediat după acest mesaj. După ce şi-a luat rămas bun de la personalul Palatului Vaticanului a fost transportat cu elicopterul la Castelul Gandolfo, în apropiere de Roma. Aici Papa a ieşit la fereastră pentru a saluta şi binecuvânta mulţimea.

Demisia intră în vigoare joi seara, după ce Papa german, care nu se mai simţea în stare să poarte greutatea acestei sarcini, a anunţat că se retrage la 11 februarie, spre surprinderea generală. Fostul Papă preia titlul oficial de „Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit”.

Intrarea în vigoare a demisiei deschide faimoasa perioadă de „scaun vacant”, iar cardinalul şambelan va asigura, în mod oficial, interimatul. Această sarcină dificilă îi revine secretarului de Stat al lui Joseph Ratzinger, cardinalul Tarcisio Bertone.

După ce va părăsi Castelul Gandolfo, la sfârşitul lui aprilie, Joseph Ratzinger, care are 85 de ani,  se va instala într-o fostă mănăstire din grădina Vaticanlui, unde se va întâlni, fără îndoială, cu succesorul  său.

Sursa: Mediafax

Social

Arhiva stiri