Budweiser, dat în judecată pentru că ar pune prea multă apă în bere

budweiser-bere-apa-time-tv

Compania ce produce populara marcă americană de bere, Budweiser, este acuzată că pune prea multă apă în sticle, pentru a-şi mări profitul. Plângerea colectiva a fost depusa vineri, la San Francisco, California. Reclamanţii sustin că firma Anheuser-Busch încalcă legile ce protejează consumatorii în California şi Missouri „etichetând în mod fals conţinutul de alcool al produselor”.

In plângere se cer despăgubiri pentru toţi cumpărătorii de Budweiser din ultimii cinci ani, într-un cuantum neprecizat.

„Marile companii nu trebuie să mintă clienţii”, a declarat marţi, Nina Giampaoli, de la firma de avocatură Mills Law Firm, unul dintre autorii plangerii. „Eu mă simt înşelată. Indiferent despre ce produs este vorba, oamenii trebuie să poată să aibă informaţii fiabile de la societăţi, pe etichete”, subliniază ea.

Reclamanţii subliniază că, punând prea multă apă în bere, „poate fi produs un număr mai mare de unităţi”.

 Compania Anheuser-Busch, cu sediul la Saint Louis, Missouri, care face parte din grupul belgiano-brazilian ABInBev, a anunţat într-un comunicat că aceste afirmaţii sunt „complet false”.

 „Berile noastre respectă integral directivele cu privire la băuturile alcoolizate, un lucru care face din berile nostre mărcile cele mai vândute în Statele Unite şi în lume”, se arată într-un comunicat remis AFP.

În plângere se precizează că este vorba despre foarte populara marcă Budweiser cu un nivel de cinci la sută alcool, dar şi de alte mărci ca Bud Ice, Bud Light Platinum şi Michelob.

Sursa: Mediafax

Social

Arhiva stiri