Despre gandaci cu doua picioare, cu sila

gandaci-in-spitalele-din-romania-time-tv

„Gandacii sanitari”- o specie de insecte care populeaza spitalele din Romania. Pot fi mari, mici, maro sau negri, grasi, slabi, in functie de „curatenia” din spital. Nu pisca sau inteapa, ci sunt mai degraba semne ale dezinteresului, saraciei, mizeriei, nesimtirii si lipsurilor.
Ii puteti gasi usor in spitalele de copii, maternitati, spitalele de boli infectioase, si de cele mai multe ori atrag priviri bulbucate, sila, groaza, uimire si un pantof sau orice obiect aflat la indemana cuiva, spre pierzania lor brusca si spartana.

Directorii de spitale sar ca arsi de fiecare data cand sunt pomeniti gandacii si incep sa jure ca au luat masuri pentru extirparea lor. Saracii gandaci, ei sunt de vina! Ce tot cauta in spitalele noastre atat de curate, dezinfectate, dotate si igienizate? Poate le place curatenia din baile „impecabile”.

In mod ironic, unii romani nu se deosebesc prea tare de ei. Au doua picioare si o gamalie de minte, cat sa serveasca pentru a parazita orice. De cele mai multe ori se lasa resturi de mancare in dulapurile din spitale, e greu tare sa iti strangi mizeria intr-o punga pe care sa o arunci la gunoi, pe principiul grosolan si mediocru : „Lasa sa stranga femeia de serviciu, pentru ce e platita?”. Asta e o problema ce nu se rezolva cu Raid sau alta otrava.

Sistemul de sanatate public e la pamant, atat la propriu, cat si la figurat. Din acest motiv, ne mananca gandacii, cum e o vorba din popor. Se construiesc supermarketuri, cladiri de birouri fitoase, vile barosane si biserici la fiecare colt de strada. Spitalele de stat, acolo unde sa mearga tot romanul, sarac si bolnav, sunt suprapopulate, vechi si subrede, mizere si putine.

Intre timp, gandaci din alta specie, cu doua picioare, servieta, masini de lux si burti scabroase, misuna nesatui pe holurile altor cladiri ceausiste, tot de foame, o altfel de foame, cruda si josnica. Aceasta specie e cea mai periculoasa, deoarce nu par a fi starpiti cu nimic.
Asa ca pana la gandacii de spital, sa ne amintim ca ei sunt puii altor insecte mai mari, mai grase, puternice si lipsite de orice scrupule. Pana cand se vor mai imputina, pana cand romanul se va civiliza, pana cand sistemul sanitar va fi printre primele prioritati si spitalele se vor renova, serios, pana atunci filmam si strivim gandacii din spitale, in continuare.

Geanina S.

Citeste pe TimeTv si:

România, ținta de darts a Franței. Premiile César, prilejul pentru a arunca “proiectilele ironice” – VIDEO
Portret de alesi cu mot in frunte
Scandalul cărnii de cal: ce-i în lasagna, e minciună!

 

 

Social

Arhiva stiri