Un criminal nebun a încercat să fugă din pușcărie cu elicopterul în Grecia VIDEO

Tentativă de evadare ca-n filme într-o închisoare din Grecia. Un deţinut a încercat să fugă din pușcărie cu elicopterul. El a fost însă oprit de gardieni şi de poliţie, iar aparatul de zbor a încasat 500 de gloanţe.

a-încercat-să-fugă-din-puscărie-cu-elicopterul-grecia

Deţinutul Panaiotis Vlastos, condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor, a încercat să fugă din penitenciar, cu ajutorul unui elicopter. Aparatul a decolat din Atena şi conform planului de zbor, ar fi trebuit să meargă la Tesalonik. A deviat însă de la traseu şi s-a îndreptat spre închisoare.

Deţinutul-Panaiotis-Vlastos-a-evadat-din-grecia

Potrivit martorilor, elicopterul a zburat deasupra penitenciarului cu doi infractori înarmaţi, un pilot şi un tehnician de bord. Răufăcătorii au încercat să rupă gardul de sârmă ghimpată, cu ajutorul unui cârlig ataşat de o frânghie. Nu au reuşit însă, aşa că au schimbat tactica. Au coborât o funie până în curtea închisorii şi l-au ridicat pe Vlastos la bord. Gardienii au început să tragă asupra elicopterului, iar poliţia a înconjurat penitenciarul.

Cei aflaţi în aparatul de zbor au ripostat şi ei cu focuri de armă automată. Vlastos a fost rănit la picioare şi a căzut din elicopter în curtea puşcăriei, de la peste 3 metri. Medicii spun însă că acesta se află în afara oricărui pericol. De asemenea, tehnicialul de bord a suferit leziuni uşoare, iar aparatul a aterizat forţat în parcarea penitenciarului. Potrivit poliţiei, el a fost ciuruit de peste 500 de gloanţe.

Acesta este a patra tentativă de evadare a lui Panaiotis Vlastos. El a mai încercat să fugă în 1994, 1998 şi 2011. El face parte dintr-o bandă criminală şi a ucis doi membri ai unei grupări rivale.

Social

Arhiva stiri